Ελλάδα

Μπασινάς στον ΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να επιστρέψουμε την αγάπη του»

Με αφορμή τα 22α γενέθλια του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άγγελος Μπασινάς αναφέρθηκε στο σπουδαίο φιλικό της Εθνικής 2004 με τους «Legends» της Ισπανίας και ζήτησε τη στήριξη του κόσμο για το κοινωνικό τους έργο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην αρχηγός της Εθνικής στην εκπομπή «Tsoukou Tsoukou Ball» με τη Μαρία Ζαφειράτου και τον Μάνο Σπανόπουλο

Για την προετοιμασία για το σπουδαίο φιλικό με τους παλαίμαχους παίκτες της εθνικής Ισπανίας: «Όποιος δεν έρθει στο φιλικό της Πάτρας, θα τιμωρηθεί και δεν θα έχει καμία δικαιολογία. Όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, κάποιος φταίει… Είμαστε σε καλή φάση. Κάνουμε τις προπονησούλες μας. Σήμερα θα μαζευτούμε στην Πάτρα, το 90% των παικτών θα βρίσκεται εκεί. Κάνουμε μία προσπάθεια που είναι σημαντικό στο κοινωνικό μέρος πλέον και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη».

Για το γεγονός πως παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί το 2004, γνωρίζουν για το έπος της Πορτογαλίας: «Το καλό είναι πως παιδιά δεν είχαν καν γεννηθεί εκείνη την εποχή, τώρα είτε μας βλέπουμε στο γήπεδο ή έξω στο δρόμο, δείχνουν πως ξέρουν ή έχουν δει στο YouTube την επιτυχία της Πορτογαλίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αφού δείχνει πως κάτι αφήσαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μπορούμε να διηγούμαστε και εμείς από την πλευρά μας. Είναι μία στιγμή που δύσκολα θα επαναληφθεί έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση. Η επιτυχία ήρθε από τη λέξη ομάδα. Αν δεν είσαι ομάδα, δεν μπορείς να πετύχεις σε τέτοιες διοργανώσεις. Εμείς αυτό το είχαμε, είχαμε την τύχη και τον κόσμο που ήταν κοντά μας. Τους ευχαριστούμε, γιατί με τη θετική τους ενέργεια, και με την υποδοχή που μας έκαναν όταν ήρθαμε εδώ, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Ήταν κάτι το φανταστικό αυτό που ζήσαμε τότε. Ο κόσμος ήταν περήφανος για τη χώρα, για εμάς και ειδικά οι ομογενείς του εξωτερικού είναι σαν να έγινε το 2004 χθες».

Για το πώς αντιδρούσαν μετά τους αγώνες: «Ήταν δύσκολο να καταλάβουμε, γιατί ήταν κοντινά τα παιχνίδια. Μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα και ξεκινήσαμε να πάμε στο Καλλιμάρμαρο είδαμε πόσο μεγάλη περηφάνια είχε ο κόσμος. Και για εμάς αυτό, εκτός Ελλάδας, το πρώτο πράγμα που έλεγαν ήταν για το Ευρωπαϊκό μας».

Για τα φιλικά που δίνει η Εθνική 2004: «Έχουμε πει πως θα κάνουμε ένα ή και δύο event το χρόνο για να βοηθήσουμε τον κόσμο που έχουμε ανάγκη. Το πιο σημαντικό είναι ότι έρχεται και κόσμος από την Αθήνα, όχι τόσο για εμάς, αλλά για το κοινωνικό έργο που επιτελούμε αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x