Γερμανία

Μπενταλέμπ: «Θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες»

Για τους προσωπικούς του στόχους αλλά και αυτούς της Σάλκε τη σεζόν που έρχεται μίλησε ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Bundesliga, ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες τόσο του ίδιου αλλά και της Σάλκε τη χρονιά που έρχεται.

Ο 22χρονος μέσος των «βασιλικών μπλε» μετακόμισε πέρσι στο Γκελζενκίρχεν και σε 32 συμμετοχές πέτυχε 5 γκολ όντας από τους διακριθέντες σε μία απογοητευτική σεζόν για τη Σάλκε.

Για το που βλέπει τη Σάλκε την επόμενη σεζόν: «Μόνο ο Θεός ξέρει, εμείς θα δώσουμε το 200%. Όλοι εδώ ξέρουν τους στόχους, γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο. Υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες αλλά θέλουμε να είμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες. Θέλουμε να τερματίσουμε ανάμεσα στις 3-4 καλύτερες ομάδες. Πρέπει να ξαναβρεθούμε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τώρα θα τα καταφέρουμε».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στη Σάλκε για να γίνει καλύτερη: «Σίγουρα συνοχή και σταθερότητα. Αυτά είναι που μας κόστισαν την προηγούμενη σεζόν. Πρέπει να βρούμε το σωστό τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Σίγουρα έχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε. Όλα εξαρτώνται από το πόσο πολύ το θέλουμε και από το πόσο σκληρή δουλειά θα κάνουμε για να πετύχουμε».

Σχετικά με την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας στην Κίνα: «Πρέπει να προετοιμαστούμε και την σεζόν που έρχεται και οφείλουμε να το κάνουμε πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντική η αρχή της σεζόν. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας όσο περισσότερο γίνεται».

Για τον νέο του προπονητή, Ντομένικο Τεντέσκο: «Έχω ήδη αρχίσει να παρατηρώ τις αλλαγές κάτω από τις οδηγίες του. Έχει μία ξεχωριστή νοοτροπία και τρόπο που θέλει να δουλεύει. Αυτή τι στιγμή προσπαθεί να αφήσει το στίγμα του σε εμάς. Αυτό θα πάρει χρόνο αλλά σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για τους προσωπικούς του στόχους την επόμενη σεζόν: «Θέλω να συνεχίσω να κάνω τις εμφανίσεις που πραγματοποιώ μέχρι στιγμής. Ταυτόχρονα πρέπει να προσπαθήσω να ανέβω επίπεδο. Θα πιέσω τον εαυτό μου περισσότερο. Πρέπει να γίνω πιο δυνατός και να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψω σκληρά για να διορθώσω τις αδυναμίες μου».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x