Γερμανία

Μπέντερ: «Καινούργια πρόκληση για μένα η Λεβερκούζεν»

Μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στη Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Σβεν Μπέντερ πήγε στη Λεβερκούζεν και όπως δήλωσε, για αυτόν είναι μία μεγάλη ευκαιρία.

Το δίδυμο αδερφό του, Λαρς, πήγε να βρει στη Λεβερκούζεν ο Σβεν Μπέντερ καθώς άφησε μετά από οκτώ χρόνια τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σε δηλώσεις του είπε ότι για αυτόν είναι μία καινούργια πρόκληση για να αποδείξει την αξία του.

«Μετά από οκτώ χρόνια δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμουν χαρούμενος στη Ντόρτμουντ. Ξέρω τη σχέση που είχα με το σύλλογο, αλλά υπήρχε κάτι που δεν έκανα όσο ήθελα και αυτό ήταν να αγωνίζομαι. Για μένα ήταν καθαρά μια αγωνιστική απόφαση, τίποτα άλλο. Οι προοπτικές είναι σίγουρα καλύτερες για μένα στη Λεβερκούζεν», ανέφερε ο Γερμανός αμυντικός.

Για τον 28χρονο άσο η Λεβερκούζεν είναι η ευκαιρία να αποδείξει την αξία του: «Είναι μία καινούργια πρόκληση για μένα, να δείξω τι αξίζω. Είχα ήδη πάρει την απόφασή μου να φύγω και δεν έχει να κάνει με τον καινούργιο προπονητή που πήρε η Ντόρτμουντ».

Όπως τονίζει πάντως η μεταγραφή του στη Λεβερκούζεν δεν έχει να κάνει με την παρουσία του δίδυμου αδερφού του, Λαρς, στην ομάδα: «Δεν είχε καμία σχέση με τον αδερφό μου, ήταν η μόνη προσφορά που κοίταξα τόσο σοβαρά, αυτή της Λεβερκούζεν. Ήθελα μία ομάδα στην οποία θα είμαι αναγκαίος και θα με χρειάζονται πραγματικά».

Τέλος αναφέρθηκε και στη νέα του ομάδα σχετικά με το μέλλον της: «Η Λεβερκούζεν είναι ένας σύλλογος που θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα καθώς είχε μία πολύ δύσκολη σεζόν. Έτσι σκέφτηκα ότι αυτό θα ταιριάζει ιδανικά και σε μένα, καθώς και εγώ ήθελα ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή. Ο αδερφός μου ο Λαρς δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτό. Το γεγονός πάντως ότι μπορώ να παίξω ξανά με τον Λαρς είναι υπέροχο για μένα».

Τα δύο αδέρφια υπήρξαν συμπαίκτες ξανά στη Μόναχο 1860 από το 2006 μέχρι το 2009. Ο Σβεν Μπέντερ αγωνιζόταν στη Ντόρτμουντ από το 2009 μέχρι το 2017 όπου και μέτρησε 158 συμμετοχές και 4 γκολ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x