Γενικά

Μπέιλ-Κριστιάνο «τούμπαραν» τον Τεν Κάτε και... καρφί για κούπα η Ρεάλ! (video)

Αγχώθηκε πολύ από τον Τεν Κάτε, αλλά… όλα καλά για τη Ρεάλ. Οι Κριστιάνο και Μπέιλ (στην πρώτη του επαφή) ανέτρεψαν τα δεδομένα και με 2-1 κόντρα στην Αλ Τζαζίρα, οδήγησαν τη βασίλισσα στον τελικό!

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά… τέλος καλό, όλα καλά!

Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Αλ Τζαζίρα του Χενκ Τεν Κάτε, ωστόσο δύο γκολ από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ (στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα), έφεραν.. τούμπα την κατάσταση και έδωσαν στη βασίλισσα την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2-1).

Εκεί, οι μερένχες θα αντιμετωπίσουν την Γκρέμιο (Σάββατο, 16/12, 19:00) και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρίτο τρόπαιό τους στο θεσμό και δεύτερο σερί μετά την περσινή τους κατάκτηση.

Απίθανο μονότερμα από τους πρωταθλητές Ευρώπης, χάθηκε το μέτρημα στις τελικές και τις κλασικές ευκαιρίες (ανάμεσά τους και 4 δοκάρια).

Το ματς

«Καταιγίδα» από νωρίς η Ρεάλ Μαδρίτης. Τρελό… μονότερμα από τους παίκτες του Ζιντάν που ως το 20’ είχαν 6-7 κλασικές ευκαιρίες με τους Κριστιάνο-Μπενζεμά-Μόντριτς να μην μπορούν να ανοίξουν το γκολ, διότι κάτω από την εστία της Αλ Τζαζίρα βρισκόταν ο… superman Αλ Κασίφ! Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε το ματς της ζωής του βγάζοντας τα πάντα και κρατώντας όρθια την ομάδα του. Η βασίλισσα συνέχισε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και πέραν των τεράστιων ευκαιριών της, είδε και δύο γκολ να μην μετρούν: Το ένα για επιθετικό φάουλ του Κριστιάνο (κι ενώ ο Μπενζεμά σκόραρε με κεφαλιά), το άλλο για οφσάιντ του Μπενζεμά (κι ενώ υπήρξε αλαλούμ με τον διαιτητή αρχικά να μην το μετρά, στη συνέχεια να το καταλογίζει και… καπάκια να χρησιμοποιεί VAR για να υποδειχθεί ορθώς το οφσάιντ). Και τελικώς ο… νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε. Στο 41’ όλη η Ρεάλ ήταν μπροστά, οι δυο-τρεις που είχαν μείνει πίσω… μπλέχτηκαν και ο Ρομαρίνιο στην αντεπίθεση με ωραίο γκολ έγραψε το 1-0 «παγώνοντας» τους Μαδριλένους που είχαν… 18 τελικές ως το 45’, αλλά ήταν πίσω στο σκορ!

Όπως ήταν φυσικό, η Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένη να αποφύγει το απόλυτο σοκ! Για… καλή της τύχη, όμως, υπήρξε το VAR. Διότι χάρη στη χρήση βίντεο ο Μουμπάρακ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και δεν μέτρησε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων στο 50’, κάτι που θα βάρυνε τα πόδια των Ισπανών. Και για εξίσου καλή τους τύχη, η ισοφάριση ήρθε γρήγορα, αφού ο Κριστιάνο στο 53’ κοντρόλαρε ωραία μέσα στην περιοχή της Αλ Τζαζίρα και με διαγώνιο δυνατό σουτ έγραψε το 1-1. Ένα γκολ που έδιωξε από νωρίς το όποιο άγχος υπήρχε. Για… κακή τύχη, όμως, της ομάδας του Ζιντάν, ο Μπενζεμά απέδειξε ακόμα μια φορά πως δεν είναι ο… κλασικός killer που σε αυτό το επίπεδο θα τελειώσει κάθε φάση που του παρουσιαστεί! Ο Γάλλος φορ είχε δύο δοκάρια, είχε χαμένο τετ-α-τετ και μοιραία δεν μπορούσε να «ξεκολλήσει» τους πρωταθλητές Ευρώπης… Ο «Ζιζού» διέκρινε πως χρειάζονται αλλαγές και μεταξύ άλλων έριξε στο ματς τον Μπέιλ (αντί του Μπενζεμά). Και ο Ουαλός τον δικαίωσε… 100%. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 81’, έπιασε το πλασέ και διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ της Ρεάλ (υπήρξε πολύ οριακό οφσάιντ στην εκκίνηση της φάσης), η οποία είχε κατασκηνώσει στην περιοχή των Αράβων και ουσιαστικά δεν απειλούταν...

Το 1-0 με Ρομαρίνιο



Το 1-1 με Κριστιάνο



Το 1-2 με Μπέιλ


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x