Stoiximan Super League

Μπερμπάτοφ: «Δεν το αξίζω όλο αυτό»

Εντυπωσιασμένος από την υποδοχή των οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά και από το καλωσόρισμα των ανθρώπων του συλλόγου εμφανίστηκε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. «Να πετύχουμε κάτι καλό για τα 90 χρόνια».

«Ήταν απίστευτο», ανέφερε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για την «ζεστή» υποδοχή του από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ο Βούλγαρος άσος έριξε το… μπαλάκι στον Ιγκόρ Τούντορ για το πότε θα αγωνιστεί.

«Ελπίζω να έχω καλό αντίκτυπο στην ομάδα, να βοηθήσω τον προπονητή και τους νεαρούς παίκτες, αλλά και όλη την ομάδα με τα γκολ μου, τις ασίστ μου και με τον τρόπο που παίζω. Και προφανώς αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και κάτι καλό με την ομάδα, μαζί με τα 90 χρόνια θα είναι φανταστικό».
Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί το deal, αλλά κυρίως τον Ιβάν Σαββίδη, σχολιάζοντας ότι επέμενε ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου του Βορρά » για να τον πείσει να έρθει στους Θεσσαλονικείς.

«Ελπίζω να έχω καλό αντίκτυπο στην ομάδα, να βοηθήσω τον προπονητή και τους νεαρούς παίκτες, αλλά και όλη την ομάδα με τα γκολ μου, τις ασίστ μου και με τον τρόπο που παίζω. Και προφανώς αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και κάτι καλό με την ομάδα, μαζί με τα 90 χρόνια θα είναι φανταστικό», τόνισε ο 34χρονος φορ.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Λίγα λεπτά μόλις μετά την παρουσίαση σου, ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά από αυτά που είδες στις κερκίδες;
«Ήταν απίστευτο! Όπως είπα και έξω, νομίζω ότι δεν αξίζω όλο αυτό, σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ τους οπαδούς και όλους τους ανθρώπους για το καλωσόρισμα. Ευχαριστώ όλους αυτούς που έκαναν τη μεταγραφή πραγματικότητα, ειδικά τον κ. Σαββίδη με την επιμονή του. Ήταν δυο τρελές ημέρες, αλλά τώρα είμαι εδώ. Αυτό που απομένει από εμένα είναι να μπω στο γήπεδο, να προπονηθώ, να σκοράρω και να κάνω τους πάντες χαρούμενους».

Μίλησες για την επιμονή του κ. Σαββίδη. Τι ήταν αυτό που σου είπε και σε έπεισε να έρθεις εδώ;
«Ξέρετε, κάποιες φορές χρειάζεσαι κάποιον να σε πείσει ότι το μέρος είναι ξεχωριστό. Ο προπονητής είναι νέος. Έχω τεθεί αντίπαλος του και τον γνωρίζω καλά, έχουμε καλή ομάδα και μ’ εμένα εδώ που ελπίζω ότι μπορώ να δώσω κάποια πράγματα σε νεαρούς παίκτες, όπως ωριμότητα και συμβουλές. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο που μπορώ. Και με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου φέτος, τα 90 χρόνια του, να κάνουμε κάτι ξεχωριστό».

Οι οπαδοί ανυπομονούν να σε δουν στο γήπεδο. Πότε υπολογίζεις ότι θα γίνει αυτό και θα παίξει με την ομάδα;
«Θα πρέπει αν ρωτήσετε τον προπονητή. Είναι δική του απόφαση. Θα προπονούμαι με την ομάδα και θα περιμένω το πρώτο παιχνίδι. Το ξέρω ότι θα υπάρχει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, έτσι θα περιμένω γι αυτό. Πρέπει να αγαπάς το ποδόσφαιρο για να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι. Το μόνο πράγμα που έκανα σε όλη μου τη ζωή. Πρέπει να αγαπάς το ποδόσφαιρο για να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι. Το μόνο πράγμα που έκανα σε όλη μου τη ζωή είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Όταν μεγαλώνεις θέλεις να παίζεις όλο και περισσότερο. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ, αλλά νιώθω ήδη σαν το σπίτι μου και δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα. Θα προσπαθήσω να παίξω όσο πιο πολύ μπορώ γιατί θέλω να δίνω στον κόσμο κάτι να βλέπει. Το απολαμβάνω όταν είναι χαρούμενοι».

Με τι θα είσαι ικανοποιημένος μετά από έναν χρόνο εδώ;

«Ελπίζω να έχω καλό αντίκτυπο στην ομάδα, να βοηθήσω τον προπονητή και τους νεαρούς παίκτες, αλλά και όλη την ομάδα με τα γκολ μου, τις ασίστ μου και με τον τρόπο που παίζω. Και προφανώς αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και κάτι καλό με την ομάδα, μαζί με τα 90 χρόνια θα είναι φανταστικό».

Τι να περιμένουμε στο γήπεδο; Γκολ; Ασίστ και άλλες περίτεχνες ενέργειες που εντυπωσιάζουν τους οπαδούς;
«Θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Για μένα, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει ποτέ να κάνει με τον εαυτό μου, αλλά με την ομάδα. Δεν έχουν σημασία λοιπόν ούτε τα γκολ, ούτε οι ασίστ, αλλά η παρουσία μέσα και έξω από το γήπεδο. Αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον με τις συμβουλές μου ή να μάθει από τον τρόπο παιχνιδιού».

Όπως είπες, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι κάτι σαν αδέρφια. Έπαιξε και αυτό τον ρόλο για να αποφασίσεις να έρθεις;
«Όπως είπα ο πατέρας μου γεννήθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Εκεί είναι το χωριό μου. Όταν μια χώρα είναι κοντά με την άλλη, είναι σαν να είμαστε αδέρφια. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ, αλλά νιώθω ήδη σαν το σπίτι μου και δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x