Ιταλία

Μπονούτσι: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο στο ιταλικό ποδόσφαιρο»

Για τη εθνική Ιταλίας του Μαντσίνι, την κατάσταση στο ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά και για το σημαντικότατο παιχνίδι της χώρας του με την Πολωνία την Κυριακή για το Nations League, μίλησε o Μπονούτσι.

Την πεποίθηση πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως χρειάζονται αλλαγές για να καλυτερεύσει η κατάσταση στο ιταλικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Λεονάρντο Μπονούτσι, μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι της Κυριακής (14/10), στο οποίο η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία για την τρίτη αγωνιστική UEFA Nations League.

Για το σημαντικότατο παιχνίδι με την Πολωνία, δήλωσε: «Το ότι γνωρίζουμε πως πρέπει να κερδίσουμε, δίνει μεγαλύτερη αξία στο παιχνίδι της Κυριακής, το οποίο είναι δύσκολο αλλά πρέπει να το κερδίσουμε. Ένας πιθανός υποβιβασμός θα οδηγήσει σε πολλές αρνητικές συνέπειες».

«Μου αρέσει να κερδίζω, αλλά το να χάνω είναι σαν να τρώω ξινά σταφύλια. Νιώθω καλά από όταν επέστρεψα στη Γιουβέντους, αλλά εδώ (σ.σ. στην εθνική Ιταλίας) χρειάζεται περισσότερη ουσία».

Σχετικά με τον αποκλεισμό σοκ από τη Σουηδία, που άφησε την Ιταλία εκτός του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου, και τον τότε προπονητή της Τζιαμπάολο Βεντούρα, είπε: «Νομίζω πως ήταν σημαντικό για τον Βεντούρα να βρει μια δουλειά στην οποία θα μπορεί να δείξει την αξία του. Με βελτίωσε και το μόνο που μπορώ να κάνω για αυτό είναι να τον ευχαριστήσω. Μετά το παιχνίδι με τη Σουηδία ο ένας έριχνε της ευθύνες στον άλλον, αλλά η αλήθεια είναι πως και οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής είχαν ευθύνη».

Τέλος, για την κρίση την οποία φαίνεται πως διανύει το ιταλικό ποδόσφαιρο, είπε: «Είναι το ιταλικό ποδόσφαιρο σε κρίση; Όπως είπα και πριν από λίγες μέρες, φτάσαμε στο σημείο μηδέν 12 μήνες πριν (σ.σ. με τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο) και τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Στην πραγματικότητα, ίσως τα πράγματα να έχουν χειροτερέψει κι άλλο. Ίσως με έναν νέο πρόεδρο να δούμε τη βελτίωση που τόσο πολύ αξίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Θα ζητούσα από τον κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου να υιοθετήσει αυστηρούς κανόνες. Είναι 12 Οκτωβρίου και οι ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών της χώρας δεν έχουν παίξει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι ακόμα», ήταν τα λόγια του πολύπειρου αμυντικού.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x