Stoiximan Super League

Μποροβήλος στον ΣΠΟΡ FM:« Η Λίγκα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, η θέση μας για ποινές είναι σταθερή»

Τους λόγους που ο Αστέρας Τρίπολης καταψήφισε την αλλαγή του κανονισμού υποβιβασμού ανέλυσε ο Γιώργος Μποροβήλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη:

Για την αρνητική ψήφο του Αστέρα για την αλλαγή στον κανονισμό υποβιβασμού: «Παρότι ουσιαστικά το θέμα συνδέεται με τον Παναθηναϊκό, θεωρούμε ότι είναι δύο διαφορετικά θέματα. Αν η ερώτηση ήταν αν η Λίγκα έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό, θα ήταν τρελός κάποιος που θα έλεγε όχι. Είναι σαφές. Το δεύτερο όμως είναι ότι είμαστε της άποψης -χωρίς να μπαίνουμε σε ονοματολογία- ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες που να μην αλλάζουν ανάλογα με το ποιο κοστούμι φοράει ο καθένας.

Οι κανόνες που υπάρχουν είναι για μέσα στο γήπεδο και για τη διοργάνωση. Αν αλλάζουν κάθε χρόνο, είναι μεγάλο πλήγμα για το ποδόσφαιρο. Τόσα χρόνια που υπάρχει στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται σοβαρές μεταβολές, για να γνωρίζει ο καθένας πώς παίζεται το άθλημα. Δεν γίνεται να τα αλλάζουμε κάθε χρόνο και να λέμε ότι φέτος θα είναι έτσι και του χρόνου αλλιώς. Κάθε κανόνας πρέπει να είναι μόνιμος και για όλους. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, που την έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο, όμως όσον αφορά τις ποινές η στάση μας είναι σταθερή.

Εφόσον μια ομάδα είναι νοικοκυρεμένη οικονομικά, ώστε να ανοίγεται όσο μπορεί, αυτή πρέπει να συμμετέχει. Αν θυμηθούμε παλιότερα τα άρθρα 44 και τα άρθρα 99 ο επενδυτής τι να κάνει; Πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή η λογική “θα σβήσουμε τα χρέη μας” δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Εγώ δεν πήγα για μεταγραφές, πήγα στην εφορία, πήγα στο ΙΚΑ και εσύ λες, που πλήρωσες μεταγραφές, αλλά όχι τα χρέη, λες ότιθ με κέρδισες στο γήπεδο. Πρέπει να λύσουμε κάποια θέματα που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Κάτι τέτοια δημιουργούν τη βία
».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα προσβολή της απόφασης από την Παναχαϊκή, που έχει έννομο συφμέρον: «Προς το παρόν είναι εισήγηση της σούπερ Λίγκας. Εφόσον επικυρωθεί από την εκτελεστική επιτροπή δεν γίνεται να προσβληθεί. Είναι σχεδόν τυπικό το θέμα, αφού αυτή έχει τον τελευταίο λόγο, αλλά είθισται να εγκρίνει τις προτάσεις».

Για την αναδιάρθρωση που πρότεινε η ΕΠΟ, χωρίς να έχει πάρει την γνώμη της Λίγκας: «Από τη στιγμή που ως ελληνικό ποδόσφαιρο είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τέτοια σενάρια μπορούν να δημιουργηθούν και να ισχύσουν. Αυτή τη στιγμή, η επιτροπή της FIFA και της UEFA είναι εδώ και μας εποπτεύει. Αντιλαμβάνεστε πως κάποια στιγμή ενδέχεται να απαιτήσουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αν το απαιτήσει, δεν θα ρωτήσει και κανέναν. Δεν υποχρεώνεται η ΕΠΟ από πουθενά. Μπορεί κάποια στιγμή να αποφασίσει να διοργανώσει το πρωτάθλημα. Μεταξύ των αλλαγών που πρέπει να γίνουν είναι και η αναδιάρθρωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x