Ιταλία

Μπουφόν: «Δεν θα ήθελα ποτέ τελικό Γιουβέντους-Παρί»

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μίλησε για τους λόγους που αποχώρησε από την αγαπημένη του Γιουβέντους, ενώ τόνισε πως δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει σε τελικό Champions League την πρώην ομάδα του.

Στους λόγους για τους οποίους άφησε το Τορίνο αναφέρθηκε στην «Gazzetta dello Sport» ο Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Μάλιστα, με πάσα ειλικρίνεια τόνισε πως δε θα ήθελε τελικό Champions League ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Παρ Σεν Ζερμέν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 40χρονος τερματοφύλακας στην ιταλική εφημερίδα

Για το αν θα ήθελε τελικό με αντίπαλο τη Γιουβέντους: «Δε θα ήθελα τελικό απέναντι στη Γιουβέντους, καθώς πιθανή χαρά μου θα συνοδευόταν από δάκρια των πρώην συμπαικτών μου και υποστηρικτών μου. Πετύχαμε πάρα πολλά μαζί. Μου αξίζει μια προσωπική χαρά. Αν είναι να αντιμετωπίσω τη Γιουβέντους, ας γίνει πριν τον τελικό».

Αν θεωρεί ότι οι «μπιανκονέρι» είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League: «είναι μεταξύ των τριών φαβορί, καθώς δε μπορεί να υπάρξει ένα φαβορί στο Champions League».

Για το αν είναι πιο εύκολο να φανταστεί κάποιος πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους χωρίς τον Μπουφόν ή τον Μπουφόν χωρίς τη Γιουβέντους: «Πιο δύσκολο είναι να φανταστεί κάποιος τον Μπουφόν χωρίς τη Γιουβέντους, καθώς η ιστορία της Γιούβε είναι πολύ μεγαλύτερη από εμένα. Η ομάδα μπορεί να κερδίσει ακόμη και χωρίς εμένα».

Σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην ανανεώσει με τη Γιουβέντους: «Η Γιουβέντους και εγώ σχεδιάσαμε από πολύ καιρό πριν την ημέρα του αποχαιρετισμού, με τον κύκλο να κλείνει με τέλειο τρόπο. Έκλεισε με την πλήρη ικανοποίηση όλων. Δεν ήταν λογικό να καθυστερήσει η απόφαση για έναν ακόμη χρόνο. Η Γιουβέντους κάνει έναν πολύ σοβαρό προγραμματισμό. Πάντα ένιωθα αγαπημένος στην ομάδα. Από τον πρόεδρο, τον Τζον (σ.σ. Έλκαν), από τους συμπαίκτες, από τους οπαδούς. Θέλω να είμαι σε μέρη που χρειάζομαι. Στη Γιουβέντους δεν υπήρχε άλλη ανάγκη, τώρα πλέον πετάει μόνη της. Έτσι, αποφάσισα να σταματήσω, να αφήσω το ποδόσφαιρο, ακόμη και αν ένιωθα ικανός να συνεχίσω. Αν συμπεριφέρεσαι καλά, χωρίς εγωισμό, η ζωή πάντα σε ανταμείβει. Στην πραγματικότητα, η πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν, ήρθε όταν τη χρειαζόμουν. Κάλεσα τον Αντρέα Ανιέλι και μου είπε, “Πάμε Τζίτζι! Καλή τύχη”».

Επιμέλεια: Σταύρος Παπανάγνου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x