Γαλλία

Μπουφόν για Βεράτι: «Είναι το μοναδικό πραγματικό ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου»

«Μέλι έσταξε» ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν για τον Βεράτι, δηλώνοντας πως είναι το μοναδικό πραγματικό ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Με πολύ καλά λόγια εκφράστηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν για τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Μάρκο Βεράτι. Ο 40χρονος τερματοφύλακας, με δηλώσεις του στην «Gazzetta dello Sport» έπλεξε το εγκώμιο του 25χρονου μέσου, ενώ παράλληλα μίλησε και για την απόφασή του να αποχωρήσει οριστικά από την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Μιλώντας για τον Βεράτι, είπε: «Ο Μάρκο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Αυτή τη στιγμή, είναι το μοναδικό πραγματικό ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου, εξαιτίας της προσωπικότητάς του, των επαφών του με τη μπάλα και της ικανότητάς του να βλέπει το γήπεδο. Μερικές φορές όταν παίζει με παίκτες κανονικού επιπέδου δυσκολεύεται, γιατί δεν μπορούν να τον καταλάβουν. Ο Μάρκο είναι πολύ τυχερός που βρίσκεται εδώ (σ.σ. στην Παρί Σεν Ζερμέν), γιατί έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται μαζί με υπέροχους παίκτες που μπορούν να καταλάβουν που θα καταλήξει η μπάλα και που ακριβώς την θέλουν, οπότε αυτό διευκολύνει το παιχνίδι του», τόνισε για τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του ο Μπουφόν.

Ο Μπουφόν ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Ιταλίας, μετά από 176 εμφανίσεις και πάρα πολλές διακρίσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, του πρότεινε να συνεχίσει να είναι μέλος της «Σκουάντρα Ατζούρα», με τον 40χρονο όμως να αρνείται. Σχετικά με αυτό το τεράστιο κεφάλαιο της καριέρας του, που έκλεισε πλέον οριστικά, είπε:

«Έδωσα πάρα πολλά για την εθνική ομάδα και μερικές φορές αυτό δεν αναγνωριζόταν. Δυστυχώς, στα 40, δεν έχεις την ίδια διάθεση να είσαι αυτός που πάντα “δίνει το παρών” χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο σπίτι μου με τα παιδιά μου και την οικογένειά μου, από την οποία έχανα πολύ χρόνο εξαιτίας της εθνικής ομάδας. Αυτό ακριβώς είπα στον προπονητή, ο οποίος κατάλαβε και σεβάστηκε την επιθυμία μου», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x