Euro 2024

Αργεντινή-Κροατία: Η «Χ»αρά της μιας, λύπη της άλλης…

Μονόδρομος για την Αργεντινή, προκειμένου να μην… μπλέξει αναφορικά με την πρόκριση, η νίκη απόψε (21:00-ΕΡΤ1) κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου Κροατία, που βολεύεται και με την ισοπαλία.

Έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημά της σε Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και 20 χρόνια, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Νιγηρίας, η Κροατία πάει πιο… χαλαρή στο σημερινό (21:00-ΕΡΤ1) ματς με το φαβορί του τέταρτου ομίλου. Βλέπετε, οποιοδήποτε αποτέλεσμα απέναντι στην Αργεντινή θα της επιτρέψει να κάνει ένα τεράστιο βήμα για την παρουσία της στη φάση των «16»…

Η «αλμπιτσελέστε» βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η απρόσμενη ισοπαλία με την… πρωτάρα Ισλανδία άφησε την Αργεντινή με πολλές «πληγές» τις οποίες καλείται να επουλώσει, έχοντας μπροστά της αυτό που δείχνει να είναι το δυσκολότερο ματς στον όμιλο!

Η νίκη, λοιπόν, είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι, αν θέλει να αποφύγει τα… καρδιοχτύπια την τελευταία αγωνιστική. Βέβαια, αν υπάρχει ένα πράγμα που απέδειξε στην… μαρτυρική πορεία της προς τα γήπεδα της Ρωσίας είναι ότι μπορεί να ανταποκριθεί όταν βρίσκεται κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης.

Μιλώντας μετά τον αγώνα με τη Νιγηρία, ο Μάριο Μάντζουκιτς είπε ότι ο αντικειμενικός στόχος της Κροατίας ήταν να αποδώσει καλά και, αν μπορούσε, να μιμηθεί την πορεία που έκανε το 1998 στο Μουντιάλ της Γαλλίας. Στη μοναδική, δηλαδή, περίπτωση από τις τέσσερις συμμετοχές της σε Παγκόσμιο Κύπελλο όπου η «χρβάτσκα» προχώρησε μετά και τη φάση των ομίλων…

Η Αργεντινή θέλει… απελπισμένα τη νίκη που θα της επιτρέψει να διατηρήσει τη μοίρα της στα δικά της χέρια εξ ου και τα ρεπορτάζ θέλουν τον Σαμπάολι να αλλάζει όχι μόνο πρόσωπα αλλά και τακτική. Στόχος του, να παρατάξει μια 11άδα που θα είναι ανταγωνιστική αλλά και που θα μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, «τρυπώντας» την αντίπαλη άμυνα από τα άκρα! Η ταχύτητα και η έγκαιρη αντίδραση στα μετόπισθεν θα παίξουν εξίσου καθοριστικό ρόλο, στην επίτευξη του στόχου της.

Από την άλλη πλευρά, κρίνοντας από τις τελευταίες προπονήσεις της Κροατίας, ο Ζλάτκο Ντάλιτς θα κάνει κάποιες αλλαγές. Μετά τη χρησιμοποίηση τεσσάρων μέσων απέναντι στη Νιγηρία, αμφιταλαντεύεται για το αν τώρα θα βάλει λιγότερους ή να δώσει έμφαση στο να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, με το να παρατάξει περισσότερους δημιουργικούς παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πολύ δύσκολα θα υιοθετήσουν την ίδια αμυντική στρατηγική.

Πιθανές συνθέσεις:

Αργεντινή: Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο, Μασεράνο, Μέτσα, Ακούνα, Μέσι, Αγουέρο, Παβόν.

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπαντέλι, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x