Euro 2024

Βέλγιο-Παναμάς: Υπάρχει ισχυρό φαβορί

Το Βέλγιο καλείται να δείξει τις διαθέσεις του απέναντι σε μια ομάδα που θεωρείται από τις ασθενέστερες του Μουντιάλ.

Θεωρείται ένα από τα φαβορί να φτάσει μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Ο λόγος για το Βέλγιο, που αρχίζει τις υποχρεώσεις του για το Μουντιάλ αντιμετωπίζοντας (18:00, ΕΡΤ1) στο Σότσι για τον έβδομο όμιλο τον μάλλον αδύναμο Παναμά, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τελικά.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ έχει να παρουσιάσει ένα από τα πληρέστερα και πιο ποιοτικά ρόστερ της διοργάνωσης. Απόντες από την πρεμιέρα των «κόκκινων διαβόλων» θα είναι οι τραυματίες Τόμας Βερμάελεν και Βενσάν Κομπανί, με τον Ντέντρικ Μπογιάτα της Σέλτικ να κερδίζει τη θέση του τρίτου στόπερ δίπλα σε Αλντερβάιρελντ και Βερτόνχεν. Στον αντίποδα, ο Παναμάς έχασε προ ημερών για όλη τη διοργάνωση τον εξτρέμ Αλμπέρτο Κιντέρο.

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το Βέλγιο, που έφτασε στα τελικά αήττητο και με ρεκόρ 43 γκολ στα προκριματικά, είναι αήττητο στα τελευταία του εννιά ματς για ομίλους Μουντιάλ, μετρώντας τέσσερις νίκες (στα ισάριθμα τελευταία ματς) και πέντε ισοπαλίες, ενώ έχει χάσει μόνο μια φορά στις τελευταίες εννιά πρεμιέρες του, το 1986 στο Μεξικό. Ο Παναμάς, στον αντίποδα, έφτασε στα γήπεδα της Ρωσίας έχοντας αρνητικό συντελεστή τερμάτων (-1) και μόλις τρεις νίκες στα δέκα ματς του τελικού προκριματικού γύρου. Πάντως η πρόκριση στα τελικά είναι από μόνη της ιστορική επιτυχία και γι’ αυτό όταν εξασφαλίστηκε κηρύχθηκε εθνική εορτή.

Πιθανές συνθέσεις:
Βέλγιο (Πέδρο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μπογιάτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου.
Παναμάς (Ερνάν Ντάριο Γκόμες): Μουρίγιο, Ρ. Τόρες, Εσκομπάρ, Οβάλε, Γκόμες, Κούπερ, Γοδόι, Γκ. Τόρες, Μπαρσένας, Πέρες.
Διαιτητής: Ριούτζι Σάτο (Ιαπωνία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x