Euro 2024

Βόκολος στον ΣΠΟΡ FM: «Έχει… ψαλιδιστεί η διαφορά με τις μεγάλες ομάδες»

Γενικότερο σχόλιο για όσα του έχουν κάνει εντύπωση έως τώρα στο Μουντιάλ έκανε ο Λεωνίδας Βόκολος μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά μίλησε στους Σωτήρη Κωσταβάρα-Σωτήρη Ταμπάκο για:

-τα όσα έχει εντοπίσει στο Μουντιάλ έως τώρα: «Είναι μια γιορτή το Μουντιάλ και είναι χαρά όλων να αγωνίζονται σε αυτήν τη διοργάνωση. Σαν γενική εντύπωση μπορώ να πω, έχει ψαλιδιστεί η διαφορά ανάμεσα στις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες και στις θεωρητικά μικρές. Είδαμε παιχνίδια ισορροπημένα, αν εξαιρέσουμε αυτά της Σαουδικής Αραβίας και του Παναμά. Επίσης, μεγάλες ομάδες κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες έχουν δουλέψει. Βλέπετε ότι και η Ρωσία αποτελεί έκπληξη εντός εισαγωγικών. Έχουν παρουσιάσει μια απρόσμενα καλή εικόνα. Η Πορτογαλία του αγαπημένου μας, Φερνάντο Σάντος, εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση μαζί με την Ισπανία».

-το έργο που έχουν οι τωρινοί προπονητές και αν διαφέρει με παλαιότερων ομοσπονδιακών τεχνικών: «Θεωρώ ότι έχει να κάνει με την κουλτούρα που έχει η κάθε χώρα. Ο προπονητής της τωρινής εποχής είναι κυρίως διαχειριστής παρά προπονητής. Πρέπει να κάνει ομάδα όλους τους μεγάλους παίκτες. Βλέπουμε σε κάθε Μουντιάλ να υπάρχει πίεση και άγχος. Για παράδειγμα η Αργεντινή δείχνει να έχει βάρος στην πλάτη της και το μεγαλύτερο φαίνεται ότι το έχει το μεγαλύτερο».

-το ερώτημα αν πρέπει να παίζει στην ίδια ενδεκάδα ο Ντιμπάλα (και οι υπόλοιποι παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά) μαζί με τον Μέσι: «Παίζει ο καλύτερος, είναι πάρα πολύ απλό. Το κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών των ποδοσφαιριστών είναι ότι παίζουν καλά σε κλειστό χώρο. Δεν νομίζω ότι τακτικά πρέπει να έχει θέμα η Αργεντινή για αυτόν τον λόγο. Θα ήταν καλό έχοντας τον Ντιμπάλα στην ενδεκάδα και τους υπόλοιπους στην ίδια ενδεκάδα για να αποτραβήξεις τους αντιπάλους από τον Μέσι. Εγώ βλέπω ότι η Αργεντινή είναι ομάδα αγχωμένη».

-το γεγονός ότι δεν ξεχωρίζουν παίκτες σε μια ομάδα όπως παλιά: «Γενικότερα στο τωρινό ποδόσφαιρο δεν διακρίνεις εύκολα έναν ποδοσφαιριστή, όπως παλιά. Το ποδόσφαιρο έχει πάει στην ομάδα. Μου αρέσει το Μεξικό στον πρώτο γύρο. Είναι καλή ομάδα, με ενέργεια και καλή στη μετάβαση. Χαίρομαι που βλέπω την Ισλανδία, δεν ξέρω αν θα πάει ψηλά, αλλά χαίρομαι να τη βλέπω. Παίξουν εξαιρετικό 4-4-2, με το αμυντικό τους μπλοκ να είναι πίσω και βγαίνοντας, παράλληλά, καλά στην επίθεση».

-το αν θέλει να σταθεί σε κάποιο άλλο στοιχείο που έχει δείξει στο Μουντιάλ: «Θέλω να σταθώ στην έλλειψη των τριών αμυντικών. Ελάχιστες ομάδες πάνε σε σχήμα με τρεις αμυντικούς. Οι περισσότερες ομάδες χρησιμοποιούν τέσσερις αμυντικούς. Επίσης, βγαίνει η ενέργεια και η ποιότητα που έχουν οι ομάδες».

-το μέλλον του στην προπονητική: «Αυτήν τη στιγμή είμαι σε συζητήσεις, για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x