Euro 2024

Βραζιλία-Κόστα Ρίκα: Το φαβορί πρέπει να το… δείξει

Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα, η «σελεσάο» είναι υποχρεωμένη να κερδίσει.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα στην Αγία Πετρούπολη (15:00, ΕΡΤ1) για τον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «σελεσάο» δεν έπεισε με την εμφάνισή της κι έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία στην πρεμιέρα, συνεπώς γνωρίζει πως αν δεν κερδίσει και τώρα θα… μπλέξει. Η Κόστα Ρίκα, στον αντίποδα, μετά την ήττα από τη Σερβία στην πρεμιέρα χρειάζεται τουλάχιστον ισοπαλία για να ελπίζει πως θα προκριθεί στα νοκ άουτ, όπως και πριν τέσσερα χρόνια, όταν και ήταν μία από τις τρεις αήττητες ομάδες της διοργάνωσης. Ο Νεϊμάρ αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, παρά τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δέκα φορές κατά το παρελθόν με τη Βραζιλία να μετρά εννιά νίκες και μια μόνο ήττα, το 1960 σε φιλικό. Σε Παγκόσμιο Κύπελλο οι δύο ομάδες μονομαχούν για τρίτη φορά, με τη «σελεσάο» να νικά 1-0 το 1990 και 5-2 το 2002. Οι Βραζιλιάνοι είναι αήττητοι στα τελευταία 13 παιχνίδια τους σε ομίλους (10 νίκες-3 ισοπαλίες), δεν έχουν χάσει ποτέ την κορυφή γκρουπ από το 1982 και δεν έχουν μείνει ποτέ εκτός συνέχειας από την πρώτη φάση από το 1966.

Πιθανές συνθέσεις:
Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Παουλίνιο, Κουτίνιο, Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζέσους.
Κόστα Ρίκα (Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Κάλβο, Γκουζμάν, Μπόρχες, Κάμπελ, Ρουίς, Ουρένια.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x