Euro 2024

Είναι όντως θέμα σεβασμού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει η Εθνική τη ρεβάνς με την Κροατία και για το πόσο συμφωνεί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η αποψινή ρεβάνς με τους Κροάτες φαντάζει (και είναι μετά το σκορ του πρώτου αγώνα) «βουνό» για την Εθνική μας ομάδα. Η ήττα μας με 4-1 στο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ έχει διαμορφώσει δυσμενείς συνθήκες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πλέον αναζητάμε ένα «θαύμα».

Το αν μπορεί η εθνική μας ομάδα να φέρει τα «πάνω-κάτω» θα το ξέρουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθεί κάποιος και σ’ ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να παίξουμε για την τιμή των όπλων κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Το είπε μ’ ένα εξαιρετικό μήνυμα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κι αυτή θα πρέπει να είναι η προσέγγιση των παικτών της εθνικής στο ματς.

Κανείς δεν περιμένει, μετά την ήττα μας στην Κροατία, ότι θα προκριθούμε στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο στο «Καραϊσκάκη» θα πάνε απόψε περισσότεροι από 20.00 φίλαθλοι.

Κι αυτός ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο για να ενισχύσει την ομάδα μας, ζητάει ένα μόνο πράγμα. Προσπάθεια και μαχητικότητα απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι απέναντι μας βρίσκεται μια καλύτερη ομάδα, μια ομάδα με αστείρευτο ταλέντο. Αυτό λοιπόν που θέλουν να δουν όλοι οι Έλληνες, είναι παίκτες που θα τα δώσουν όλα έστω και για μια νίκη γοήτρου.

«Πρέπει να κερδίσουμε το σεβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες o Σωκράτης Παπασταθόπουλος και σ’ αυτά τα λόγια του διεθνούς άσου της Ντόρτμουντ, «κρύβεται» το νόημα του αποψινού αγώνα για την ομάδα μας.

Γιατί ακόμα και όταν χάνεις ένα ματς, έχει σημασία ο τρόπος. Και η αλήθεια είναι πως περισσότερο πείραξε ο τρόπος που ηττηθήκαμε στο Ζάγκρεμπ παρά η ίδια η ήττα.

Όπως και να χουν τα πράγματα οι διεθνείς έχουν μία μόνο υποχρέωση στο αποψινό παιχνίδι. Το είπε ο Παπασταθόπουλος κι έχει απόλυτο δίκιο. Είναι θέμα σεβασμού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x