Euro 2024

Γαλλία: Με ποιότητα που τρομάζει

Το σοκ της απώλειας του Euro 2016 ήταν μεγάλο, αλλά η Γαλλία έδειξε μέσω των προκριματικών να έχει συνέλθει και πλέον έχει την πρόκληση του Μουντιάλ, στο οποίο είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Μια Γαλλία που δείχνει έτοιμη για όλα!

Από ποιότητα σφύζει, το ταλέντο σε πολλές περιπτώσεις περισσεύει και οι προσωπικότητες που μπορούν να ηγηθούν ενός συνόλου γεμάτο «πριμαντόνες» δεν είναι και λίγες. Το άκουσμα και μόνο των παικτών που δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στην αποστολή των «τρικολόρ» (Λακαζέτ, Μαρσιάλ, Μπεν Γεντέρ, Κομάν, Ζουμά, Παγέ, Κοντογκμπιά, Ραμπιό, Κουρζαβά) είναι ικανό για να αντιληφθεί κανείς τα πόσα εκατομμύρια ευρώ χρηματιστηριακής αξίας καλείται να διαχειριστεί ο προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Το θέμα για τους Γάλλους ήταν να συνέλθουν από την απώλεια του Euro 2016 και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους από την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο που στον τελικό αντικαταστάθηκε από νωρίς λόγω τραυματισμού. Είχε έναν απαιτητικό όμιλο κόντρα σε Σουηδία και Ολλανδία και παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της (0-0 με τη Λευκορωσία και το Λουξεμβούργο), προκρίθηκε ως 1η με 23 βαθμούς (18-6). Βέβαια, θα περίμενε κανείς με την ποιότητα που έχει να πετύχει περισσότερα από τα 18 γκολ, αλλά φάνηκε ως ένα πρόβλημα ευστοχίας και όχι δημιουργίας.

Το «αστέρι»

inner

Είναι πραγματικά πάρα πολλοί αυτοί που θα μπορούσαν να συνθέτουν την κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, θα προτιμήσουμε τις τελευταίες εντυπώσεις και συγκεκριμένα τον Αντουάν Γκριζμάν, που στον τελικό του Europa League καθάρισε πολύ εύκολα τη Μαρσέιγ με δύο γκολ. Ο επιθετικός της Ατλέτικο θεωρείται από τα ισπανικά ΜΜΕ ως σίγουρος για την Μπαρτσελόνα, αλλά το θέμα είναι ότι πρόκειται για το απόλυτο βαρόμετρο και ίσως το νούμερο 1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, μετά τους Μέσι, Κριστιάνο.

Αξίζει να τον δεις

inner

Όλους αξίζει κανείς να τους δει, αλλά ένα... βλέφαρο περισσότερο ίσως αξίζει η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή του κόσμου σε ηλικία μόλις 18 ετών. Ο λόγος για τον Κίλιαν Εμπαπέ, που αν και μόλις 19 ετών, έχει προλάβει να πάρει πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Μονακό και ένα με την Παρί, να κάνει μεταγραφή 180 εκατ. ευρώ και να έχει 13 εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας. Με δεδομένη την απουσία του Ντμίτρι Παγέ λόγω τραυματισμού, μοιραία πέφτει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στους ώμους του.

Πιθανή ενδεκάδα

inner

Η αποστολή:

inner

Τερματοφύλακες:
Αρεολά (Παρί Σεν Ζερμέν), Γιορίς (Τότεναμ), Μανταντά (Μαρσέιγ)

Αμυντικοί:
Λούκας Ερνάντες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κιμπέμπε (Παρί Σεν Ζερμέν), Μεντί (Μάντσεστερ Σίτι), Παβάρ (Στουτγάρδη), Ραμί (Μαρσέιγ), Σιντιμπέ (Μονακό), Ουμτιτί (Μπαρτσελόνα), Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι:
Καντέ (Τσέλσι), Ματουϊντί (Γιουβέντους), Ενζονζί (Σεβίλλη), Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τολισό (Μπάγερν Μονάχου)

Επίθεση:
Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Φεκίρ (Λιόν), Ζιρού (Τσέλσι), Γκριζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Λεμάρ (Μονακό), Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τοβέν (Μαρσέιγ)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αποτελεί έναν «θρύλο» του γαλλικού ποδοσφαίρου, έχοντας καταγράψει 103 συμμετοχές με τα «τρικολόρ», ενώ είναι από το 2012 ο ομοσπονδιακός προπονητής. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, η πορεία της ομάδας του σταμάτησε στα προημιτελικά από τη Γερμανία, ενώ στο Euro 2016 εντός έδρας, δεν μπόρεσε να σπάσει το τείχος της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος, δεχόμενη μάλιστα το γκολ της ήττας από τον Έντερ στη διαδικασία της παράτασης.

Πότε παίζει

- 16 Ιουνίου: Γαλλία-Αυστραλία (13:00)
- 21 Ιουνίου: Γαλλία-Περού (18:00)
- 26 Ιουνίου: Δανία-Γαλλία (17:00)

Πού στοχεύει

Όταν εκπροσωπείς μια ποδοσφαιρική χώρα που έχει 2 τίτλους Euro και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Θα πει κάποιος, σοφά παρατηρώντας, ότι και οι τρεις τίτλοι έχουν έρθει, με τη Γαλλία αγωνιζόμενη εντός έδρας. Ωστόσο, τη φετινή χρονιά διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια και πλήρη ρόστερ που έχουν τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά γενικότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x