Euro 2024

Γερμανία-Σουηδία: Η μια ψάχνει το «τρίποντο» και η άλλη την… πρόκριση

Μονόδρομος η νίκη απόψε (21:00-ΕΡΤ1) για τη Γερμανία, αν θέλει να αποφύγει το… κάζο του πρόωρου αποκλεισμού από το Μουντιάλ, απέναντι στη Σουηδία που είναι έτοιμη να κλείσει εισιτήριο για τους «16»!

Κανείς δεν μπορεί να πάρει τίποτα ως δεδομένο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ούτε καν η πρωταθλήτρια κόσμου! Το «συμπαγές» και ανταγωνιστικό Μεξικό κατάφερε να σοκάρει, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, τη Γερμανία, που τώρα έχει μπροστά της ένα... βουνό.

Η Σουηδία «υπόσχεται» να βάλει ένα ακόμα εμπόδιο στη «νατσιονάλμανσαφτ», η οποία θα χρειαστεί να γίνει περισσότερο δημιουργική και λιγότερο προβλέψιμη, ειδικότερα στο επιθετικό κομμάτι, αν θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Έχοντας ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους με νίκη απέναντι στη Νότια Κορέα, οι Σκανδιναβοί θα νιώσουν ακόμα πιο οικεία με το να παίξουν με έναν αντίπαλο που γνωρίζουν… απέξω κι ανακατωτά! Άλλωστε, με την πίεση να είναι όλη συγκεντρωμένη στην άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι θα μπορέσουν να παίξουν πιο ελεύθερα, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Η κριτική έπεσε σαν... βροχή στο «στρατόπεδο» της Γερμανίας, μετά το απογοητευτικό ξεκίνημά τους στο Μουντιάλ, αλλά οι παίκτες ήταν οι πρώτοι π[ου ανέλαβαν την ευθύνη. Ωστόσο, όλη η ομάδα δείχνει ιδιαίτερα συγκεντρωμένη και αποφασισμένη από όταν έφτασε στο Σότσι. Ο Γιόαχιμ Λεβ δεν είναι ο τύπος του προπονητή που θα προβεί σε ριζοσπαστικές αλλαγές , όποτε αναμένουμε λίγα νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα!

Όταν έφτασε στο Μουντιάλ, η Σουηδία σίγουρα δεν περίμενε πολλά από το συγκεκριμένο ματς. Όμως, έχοντας ήδη κερδίσει τη Νότια Κορέα και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου, αν μη τι άλλο έχει αναπτερώσει τις ελπίδες της. Φυσικά, θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει την αμυντική της επάρκεια, η οποία την έχει βοηθήσει να παραμείνει αήττητη σε φάση ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1990.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ, Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Ρόις, Ντράξλερ, Βέρνερ.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x