Euro 2024

Γκαλίνοβιτς: «Πονηροί αλλά μαχητές οι Έλληνες. Μπορούμε πάντως σκορ πρόκρισης»

Ομάδα με παίκτες μαχητές, που όμως χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα αποπροσανατολισμού του αντιπάλου χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, που όμως θεωρεί ανώτερη την Κροατία.

Ικανή ακόμη και να πάρει σκορ πρόκρισης απόψε απέναντι στην Ελλάδα θεωρεί την Κροατία ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Ο άλλοτε γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής τερματοφυλάκων στη Σπάρτα Πράγας του Αντρέα Στραματσόνι προειδοποίησε, πάντως, τους συμπατριώτες του πως πρόκειται για ένα σύνολο μαχητών που πολλές φορές χρησιμοποιούν και αθέμιτα μέσα.

Αναλυτικά, ο Κροάτης πρώην τερματοφύλακας μίλησε για:

-το αποψινό πρώτο ματς με την Ελλάδα: «Δεν θα πρέπει να φοβηθούμε και θεωρώ πως πρέπει να επιτεθούμε από το πρώτο λεπτό. Να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Γιατί όχι να μην καθαρίσουμε την πρόκριση και από το πρώτο ματς; Πιστεύω πως μπορούμε να μην αφήσουμε καμία ελπίδα πρόκρισης στους Έλληνες. Βασικά πάντως θα ήθελα νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ. Πιστεύω πως και το 1-0 θα είναι καλό. Η Κροατία δεν φοβάται κανέναν».

-το πώς παίζει η ελληνική ομάδα: «Η Ελλάδα παίζει κλασικά κλειστά, με στόχο το αποτέλεσμα. Δεν έχει πολλή τεχνική ή ομορφιά το παιχνίδι της, αλλά ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Πιστεύω πως έχουμε περισσότερο ταλέντο και μεγαλύτερες αρετές. Οι Έλληνες είναι πονηροί και πολλές φορές χρησιμοποιούν ψυχολογικά παιχνίδια μέσα κι έξω από το γήπεδο για να μπερδέψουν τον αντίπαλο. Είναι πολεμιστές και μάχονται με όλα τα μέσα».

-το αν υπάρχει ενδιαφέρον για το παιχνίδι στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα οι σύλλογοι είναι πιο δημοφιλείς από τις εθνικές ομάδες, δεν συγκρίνονται μαζί τους ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Όμως στα μπαράζ το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο».

-την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Το Φάληρο είναι η έδρα του Ολυμπιακού, μια πολύ καυτή έδρα. Αυτό όμως δεν θα είναι πρόβλημα, το εχθρικό περιβάλλον σού δίνει έξτρα κίνητρο».

-το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία της Κροατίας: «Ο Μήτρογλου. Είναι ένας δυνατός επιθετικός, που μπορεί να απειλήσει από πολλές θέσεις. Θέλει προσοχή. Αν και είναι αργός, έχει πολύ καλή τεχνική και παίρνει καλές θέσεις».

-τη συνεργασία του με τον Ορέστη Καρνέζη: «Πέρασα τέσσερα χρόνια δίπλα στον Καρνέζη. Είχε μεγάλες δυνατότητες, αλλά η ομάδα έκρινε πως έπρεπε να ‘ψηθεί’ και τον περίμενε. Ήταν τερματοφύλακας με διεθνείς προδιαγραφές και άξιζε την εμπιστοσύνη. Είναι πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια του, αλλά δεν ειδικεύεται στις εξόδους. Θα μπορούσε να αντιδρά καλύτερα σε κάποιες στημένες φάσεις. Συνήθως μένει στη θέση του. Δεν είναι πολύ ψηλός, ούτε καν 1,90μ. που δεν είναι πολύ για έναν σύγχρονο τερματοφύλακα, αλλά είναι γρήγορος και εκρηκτικός. Έχει δείξει την αξία του στον Παναθηναϊκό, για λίγο στη Γρανάδα και περισσότερο στην Ουντινέζε, ενώ μετά πήγε με 4 εκατ. ευρώ στη Γουότφορντ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x