Euro 2024

Η Νιγηρία κράτησε ζωντανή την Αργεντινή - Γιατί αυξήθηκαν οι ελπίδες της για πρόκριση

Το φιλί της ζωής στην Αργεντινή -όσον αφορά στις ελπίδες να συνεχίσει στο Μουντιάλ- έδωσε η Νιγηρία. Δείτε τι χρειάζεται πλέον η «αλμπισελέστε» για πρόκριση και γιατί αυξήθηκαν οι ελπίδες της.

Έξαλλα και στην Αργεντινή -πέρα από τη Νιγηρία- πανηγυρίστηκε η νίκη των Αφρικανών επί της Ισλανδίας.

Το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του 4ου ομίλου όχι απλά κράτησε ζωντανή την «αλμπισελέστε» στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά αύξησε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της -λόγω του σκορ με το οποίο τελείωσε.

Διότι η Αργεντινή περνάει ούτως ή άλλως αν επικρατήσει την τελευταία αγωνιστική της Νιγηρίας και η Ισλανδία ΔΕΝ κάνει το ίδιο με την πρωτοπόρο Κροατία.

Ωστόσο, το δεύτερο γκολ που πέτυχαν οι Αφρικανοί (και το πέναλτι που έχασαν οι Σκανδιναβοί) επιτρέπει στην παρέα του Μέσι να έχει βάσιμες ελπίδες ακόμα και στο απευκταίο για την ίδια ενδεχόμενο που οι Ισλανδοί νικήσουν τους Κροάτες.

Κι αυτό διότι -σε μια τέτοια περίπτωση- θα χρειάζεται επικράτηση επί της Νιγηρίας με διαφορά κατά ένα γκολ μεγαλύτερη απ' αυτή που θα έχει πετύχει η Ισλανδία επί των Κροατών.

Κάτι που θα συμβεί διότι στην ισοβαθμία το τρίτο κριτήριο (μετά τα μεταξύ τους παιχνίδια και τον συντελεστή τερμάτων) είναι η καλύτερη επίθεση.

Όσο για το σενάριο να ισοβαθμήσουν Αργεντινή και Ισλανδία με ακριβώς ίδια γκολ υπέρ και κατά, τότε θα προσπεραστούν τα επόμενα τρία κριτήρια (βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια) και θα καταλήξουμε στο έβδομο, που είναι η κατάταξη Fair Play.

Προς το παρόν στον συγκεκριμένο τομέα η Αργεντινή μετράει τρεις κίτρινες κάρτες έναντι καμίας της Ισλανδίας.


Αναλυτικά η βαθμολογία τους 4ου ομίλου

Κροατία 6 (5-0)
Νιγηρία 3 (2-2)
Ισλανδία 1 (1-3)
Αργεντινή 1 (1-4)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x