Euro 2024

Η (τεράστια) σημασία των στατικών φάσεων

Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να κερδίσει η Σερβία την Κόστα Ρίκα (1-0) φανερώνει τον λόγο που οι στατικές φάσεις είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αν δει κάποιος τις ευκαιρίες που έχασε ο σέντερ φορ των Σέρβων, Μίτροβιτς ένα μόνο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει.

Πως ο μόνος τρόπος για να σκοράρει η Σερβία ήταν μια στατική φάση. Και η αλήθεια είναι πως το αριστερό πόδι του Κολάροφ, έδωσε την λύση για την ομάδα της Σερβίας και ενδεχομένως το συγκεκριμένο γκολ να αποδειχθεί και καθοριστικό σε ότι αφορά την προσπάθεια της Σερβίας να φτάσει στην πρόκριση.

Οφείλει λοιπόν να σταθεί κάποιος στην εντυπωσιακή εκτέλεση του Κολάροφ, ο οποίος έβγαλε από την δύσκολη θέση την ομάδα του. Είναι κάτι το οποίο αναμένεται να δούμε και στην συνέχεια της διοργάνωσης και οι ομάδες που έχουν παίκτες ικανότητες στις εκτελέσεις φάουλ, μπορούν να κερδίσουν πολλά.

Δείτε για παράδειγμα το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και με το οποίο οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν τους Ισπανούς στο φινάλε του μεταξύ τους αγώνα. Επίσης ο Λιονέλ Μέσι βλέποντας πως η Αργεντινή δεν μπορούσε να διασπάσει τη αμυντική γραμμή της Ισλανδίας, προσπάθησε να πετύχει γκολ με εκτελέσεις φάουλ. Δεν τα κατάφερε αλλά είναι βέβαιο πως έχει τις δυνατότητες για να το πετύχει στο επόμενο ματς της Άλμπισελέστε.

Η Βραζιλία είναι επίσης ομάδα που έχει παίκτη (Νεϊμάρ) που μπορεί να σκοράρει με καλή εκτέλεση φάουλ κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο. Όσο για την εικόνα της αναμέτρησης της Σερβίας με την Κόστα Ρίκα, είναι σίγουρο πως οι Σέρβοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει πολύ πιο εύκολα τη νίκη.

Η Κόστα Ρίκα κινήθηκε σε (πολύ) ρηχά νερά και με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να περιμένει τίποτε ιδιαίτερο στα δύο επόμενα παιχνίδια της στον όμιλο. Όσο για την Σερβία; Το μεγάλο ματς πλέον θα είναι με την Ελβετία, με τους Σέρβους βέβαια να θέλουν νίκη της Βραζιλίας επί των Ελβετών.

Καλό παιχνίδι από τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, με τον πρώην μέσο του Ολυμπιακού ν’ αποδεικνύει πως είναι πολύ χρήσιμος για την μεσαία γραμμή της ομάδας του. Βοήθησε σημαντικά στην καλή ανασταλτική λειτουργία των Σέρβων ενώ στο φινάλε του παιχνιδιού έκανε και πάσα μισό – γκολ σε συμπαίκτη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x