Euro 2024

Ιράν-Πορτογαλία: Ο χαμένος… αποκλείστηκε!

Το Ιράν θέλει μόνο νίκη, για να περάσει στους «16» του Μουντιάλ, απόψε (21:00-ΕΡΤ2) απέναντι στην Πορτογαλία, η οποία… βολεύεται και με ισοπαλία.

Αμφότερες οι ομάδες πηγαίνουν σήμερα (21:00-ΕΡΤ2) στο τρίτο τους παιχνίδι στον δεύτερο όμιλο ευελπιστώντας ότι δεν θα είναι και το… τελευταίο τους στο φετινό Μουντιάλ. Η διαφορά είναι ότι η ισοπαλία θα είναι αρκετή για τους Πορτογάλους, προκειμένου να προκριθούν, ενώ οι Ιρανοί χρειάζονται μόνο τη νίκη.

Οι «γηπεδούχοι» έδειξαν στα δύο πρώτα ματς ότι αποτελούν ένα αξιόμαχο σύνολο, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην άμυνα. Η ικανότητά τους αυτή επιβραβεύθηκε στο παιχνίδι με το Μαρόκο, όπου κράτησαν το μηδέν, ενώ ένα μόνο λάθος τους κόστισε εναντίον της Ισπανίας. Από την άλλη, υπήρξαν πολύ πιο επικίνδυνοι όταν επιτίθονταν απέναντι στους Ίβηρες, όπου και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Και, αν είχαν λίγη περισσότερη τύχη, θα μπορούσαν να είχαν βάλει περισσότερα από το ένα γκολ που πέτυχαν κόντρα στο Μαρόκο…

Δεν ανακαλύπτει την… Αμερική κανείς, με το να σημειώσει πως τα πάντα στους τυπικά φιλοξενούμενους περιστρέφονται γύρω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον οποίο άλλωστε είναι… υπόχρεοι μετά τα τέσσερα «τεμάχια» που μετράει στο τουρνουά. Μετά το χατ τρικ κόντρα στην Ισπανία, μάλιστα, ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν και ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος απέναντι στο Μαρόκο, χάρη στο οποίο η πατρίδα του είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Βέβαια, προκειμένου να αποφύγει τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων, όπως το 2014 στη Βραζιλία, οι συμπαίκτες του Ρονάλντο γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να ποντάρουν τα πάντα στον αρχηγό τους. Όχι γιατί τίθεται θέμα ικανοτήτων, αλλά επειδή, ακόμα κι αυτός ενδέχεται να έχει μια… κακή ημέρα στο «γραφείο»!

Περιττό να αναφέρουμε λοιπόν ότι, για να έρθει η πολυπόθητη νίκη και η πρόκριση στους «16», η Πορτογαλία χρειάζεται να κάνει μια βελτιωμένη, πιο πειστική εμφάνιση. Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει καλά τις δυνατότητες του αντιπάλου του και σκοπεύει να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή για να μπορέσει να παίξει στη συνέχεια με τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις...

Το Ιράν μπορεί να μην… μάγεψε με την απόδοσή του ειδικότερα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου στα προηγούμενα ματς, αλλά τώρα, με το διακύβευμα να είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι παίκτες του έχουν ένα επιπλέον κίνητρο και ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση… Το φαβορί, στα χαρτιά, είναι αν μη τι άλλο ο αντίπαλός τους. Όλοι το ξέρουν αυτό. Το Ιράν, από την άλλη, ξέρει ότι μπορεί να γράψει ιστορία, αν καταφέρει και περάσει!

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ιράν: Μπεϊρανβάντ, Χατζησαφί, Πουραλιγκανζί, Ρεζαεϊάν, Χοσεϊνί, Εζατολαχί, Αμίρι, Εμπραχιμί, Ανσαριφάρντ, Ταρεμί, Αζμούν.

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Πέπε, Φοντέ, Γκερέιρο, Σεντρίκ, Καρβάλιο, Μουτίνιο, Μπ. Σίλβα, Μάριο, Γκουέδες, Ρονάλντο.

Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Παραγουάη)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x