Euro 2024

Κάπου θα σκάσει το «μπαμ» στο Μουντιάλ

Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου πιθανότατα θα έχει τεράστια έκπληξη για τις τέσσερις παραδοσιακές δυνάμεις της διοργάνωσης. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Το Μουντιάλ προχωρά και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Με βάση λοιπόν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ένα είναι το σίγουρο. Η τελευταία αγωνιστική είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για τέσσερις ομάδες που είναι πάντα μέσα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο λόγος φυσικά για την Βραζιλία, την Γερμανία, την Ισπανία και την Αργεντινή.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Καμιά από τις τέσσερις δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα πράγματα είναι πιο εύκολα για κάποιες από τις ομάδες που προαναφέραμε και πιο δύσκολα για κάποιες άλλες. Είναι πιθανό το ενδεχόμενο να καταφέρουν τελικά και οι τέσσερις να συνεχίσουν στην φάση των 16 αλλά αυτή την στιγμή πιο πιθανό φαντάζει το «σενάριο» να σκάσει κάποιο «μπαμ».

Και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν κάποια από τις ομάδες που προαναφέραμε μείνει εκτός, θα μιλάμε για πολύ μεγάλη έκπληξη. Πάμε όμως να δούμε και ορισμένα πράγματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

*Είναι άδικο για το Μεξικό να έχει πετύχει δύο νίκες σε δύο ματς (η μία απέναντι στην Γερμανία) και να μην έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Υπάρχει «σενάριο» που αφήνει την ομάδα του Μεξικού εκτός 16 της κορυφαίας διοργάνωσης.

*Βέλγιο και Κροατία, δύο ομάδες που αντιμετώπισε η Εθνική μας στα προκριματικά και στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας, δείχνουν να είναι αυτή την στιγμή οι πιο φορμαρισμένες ομάδες.

*Είναι τόσο πλούσιο το ταλέντο των Βέλγων, σε ότι αφορά το μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, που οι αντίπαλοι του Βελγίου δεν ξέρουν από που να…φυλαχτούν. Για να τους δούμε όμως και στον αγώνα με την Αγγλία. Εκεί που θα κριθεί η πρωτιά του ομίλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x