Euro 2024

Κιελίνι: «Το στυλ του Γκουαρντιόλα, κατέστρεψε τους Ιταλούς αμυντικούς»

Ανήσυχος για το μέλλον της ιταλικής άμυνας εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τζιόρτζιο Κιελίνι, ρίχνοντας πολλές ευθύνες σε όσους θέλουν να μιμηθούν το στυλ ποδοσφαίρου που πρεσβεύει ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ανοιχτά για το πρόβλημα που υπάρχει στο ιταλικό ποδόσφαιρο αναφορικά με τους αμυντικούς που αναμένεται να διαδεχθούν τον ίδιο, τον Μπονούτσι και τον Μπαρτζάλι μίλησε ο Κιελίνι, υπογραμμίζοντας πως η φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρντιόλα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην… καταστροφή των αμυντικών της χώρας.

«Δεν υπάρχει επόμενη γενιά λόγω του “Γκουαρντιολίσμο” (ο τρόπος ποδοσφαίρου του Πεπ Γκουαρντιόλα). Ναι, το “Γκουαρντιολίσμο” κατέστρεψε πολλούς αμυντικούς στην Ιταλία. Τώρα όλοι θέλουν να χτίζουν το παιχνίδι από την άμυνα, αλλά κανείς δεν ξέρει να μαρκάρει.

Είναι κρίμα, έχουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχουν επιτρέψει το ποδόσφαιρό μας να είναι γνωστό παντού. Ποτέ δεν είχαμε το “τίκι-τάκα” της Ισπανίας, απλά δεν είναι η φιλοσοφία μας.

Χρειάζεται αυτή την υγιή επιθυμία να επιζητείς την επαφή, να σε νιώθει ο αντίπαλος. Ο Ρουγκάνι, ο Καλντάρα και ο Ρομανιόλι είναι, κατά τη γνώμη μου, οι αμυντικοί που ωριμάζουν γρήγορα.

Μακροπρόθεσμα θεωρώ ότι είμαστε καλυμμένοι, αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε την παράδοσή μας και να γυρίσουμε να βγάλουμε πραγματικούς αμυντικούς με μεγάλα προσόντα», είπε ο αμυντικός της Γιουβέντους, εν όψει του ματς κόντρα στη Σουηδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x