Euro 2024

Λύτρωσε τη Βραζιλία ο Κοουτίνιο!

Μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά, ωστόσο η Βραζιλία κατάφερε έστω και στις καθυστερήσεις να πετύχει το χρυσό τέρμα με τον Κοουτίνιο και να επικρατήσει της Κόστα Ρίκα με 2-0. Ο Νεϊμάρ το δεύτερο γκολ.

Στο τέλος ήταν Βραζιλία!

Η σελεσάο μπορεί να βρέθηκε μία ανάσα από τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της στο Μουντιάλ, που θα την έβαζε για τα καλά σε… μπελάδες, ωστόσο με λυτρωτή τον Φελίπε Κοουτίνιο κατάφερε έστω και στο φινάλε (91’) να βρει το πολυπόθητο τέρμα και επικρατήσει της Κόστα Ρίκα με 2-0.

Ο Νεϊμάρ ήταν εκείνος που με πλασέ από κοντά μετά από γύρισμα του Ντόουγκλας Κόστα σφράγισε τη νίκη της ομάδας του στο 97’.

Δίκαιη η επικράτηση των Βραζιλιάνων που παρά τη μέτρια εικόνα τους στο πρώτο μέρος του ματς, απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ πολύ νωρίτερα, αν ο Κέιλορ Νάβας δεν βρισκόταν σε εξαιρετικό απόγευμα.

Στους 4 βαθμούς και στην κορυφή του Ε' ομίλου ανέβηκε προσωρινά το συγκρότημα του Τίτε και περιμένει το αποτέλεσμα της βραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στην Σερβία και την Ελβετία για να γνωρίζει αν θα αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή.

Επόμενη αγωνιστική την προσεχή Τετάρτη με τα παιχνίδια Σερβία-Βραζιλία και Κόστα Ρίκα-Ελβετία.



Πως έπαιξαν:



inner

Με τον Άλισον στα γκολπόστ και μοναδική αλλαγή στην τετράδα της άμυνας τον Φάγκνερ αντί του Ντανίλο παρατάχθηκε στην αναμέτρηση η Βραζιλία. Παουλίνιο και Καζεμίρο ήταν το δίδυμο των χαφ, με την μεσοεπιθετική τριάδα να αποτελούν οι Γουίλιαν, Κοουτίνιο και Νέιμαρ. Μοναδικός προωθημένος ο Ζεσούς.

Με αμυντικούς προσανατολισμούς και τρεις κεντρικούς αμυντικούς παρατάχθηκε η Κόστα Ρίκα. Ο Γκαμπόα ήταν στο δεξί άκρο με τον Οβιέδο στο αριστερό. Βενέγκας, Γκουζμάν, Μπόργκες και Ρουίζ από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν την τετράδα της μεσαίας γραμμής με τον Ουρένια να αποτελεί αιχμή του δόρατος.

Το ματς



Με αμυντικούς προσανατολισμούς και βασική προϋπόθεση να διαφυλάξει τα μετόπισθεν παρατάχθηκε στο παιχνίδι η Κόστα Ρίκα, κάτι που δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των Βραζιλιάνων να φανούν απειλητικοί.

Μάλιστα οι κοσταρικανοί ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 13’ με τον Γκαμπόα να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Μπόρχες να κάνει το πλασέ στην κίνηση. Η προσπάθεια του ωστόσο πέρασε λίγο αριστερά από την εστία του Άλισον.

Τα λεπτά περνούσαν με τη Βραζιλία να αδυνατεί να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Νάβας. Σε μία από τις λιγοστές καλές στιγμές στο 26’ ο Ζεσούς έγινε αποδέκτης της… στραβοκλωτσίας του Μαρσέλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην κίνηση, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ.Ένα λεπτό αργότερα ο Νεϊμάρ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Κόστα Ρίκα, με τον Τιάγκο Σίλβα να δοκιμάζει την μεγάλη μπαλιά, ωστόσο το κοντρόλ που έκανε ήταν… τραγικό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Νάβας να βγει και να μαζέψει.

inner

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, με τα αστέρια της σελεσάο να έμοιαζαν να έχουν «βραχυκυκλώσει» και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα (0-0).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τίτε σε μία προσπάθεια να ανακατέψει την τράπουλα πέρασε στο ματς τον Ντόουγκλας Κόστα αντί του άφαντου ως εκείνο το σημείο Γουίλιαν. Μία κίνηση που έδωσε ώθηση στους Βραζιλιάνους που επέστρεψαν ορεξάτοι από την ανάπαυλα και με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Έτσι στο 50’ ο Φάγκνερ έκανε τη σέντρα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας. Στη συνέχεια της φάσης ο Κοουτίνιο έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τον Γκονσάλες να διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Η βραζιλιάνικη πολιορκία συνεχίστηκε με το Νεϊμάρ στο 56’ να κάνει το σουτ στην κίνηση και τον πορτιέρε της Ρέαλ να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ και να στερεί το γκολ από τον σούπερσταρ της Παρί. Τα λεπτά περνούσαν με τη Βραζιλία να γίνεται όλο και πιο απειλητική. Στο 72’ λοιπόν, ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Κόστα Ρίκα, βγήκε απέναντι από τον Κέιλορ Νάβας με το πλασέ του ωστόσο να περνά λίγο άουτ.

inner

Στο 75’ ο Φιρμίνο μπήκε κάθετα στην περιοχή της Κόστα Ρίκα και έκανε το σπάσιμο στα αριστερά στο Νεϊμάρ. Εκείνος έκανε την προσποίηση στον Γκονσάλες, ωστόσο αντί να σουτάρει επέλεξε να πέσει και να ζητήσει το πέναλτι. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, όμως αφού συμβουλεύτηκε το VAR άλλαξε την απόφασή του και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με έμμεσο.

Η χρόνο κυλούσε αντίστροφα, αυξάνοντας συνεχώς το άγχος και την πίεση των Βραζιλιάνων με τα νεύρα να έχουν βαρέσει… κόκκινο και το δεύτερο σερί άσχημο αποτέλεσμα να βρίσκεται προ των πυλών. Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν χαθεί ήρθε ο Κοουτίνιο για να λύσει τον… γόρδιο δεσμό των Κοσταρικανών και να λυτρώσει τη σελεσάο. Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα στο 91’ εμφανίστηκε σαν τρέιλερ μετά το λανθασμένο κοντρόλ του Ζεσούς και με προβολή από κοντά νίκησε τον… ανίκητο έως εκείνο το σημείο Νάβας, κάνοντας το 1-0 και δίνοντας το έναυσμα για να ξεσπάσουν ξέφρενοι πανηγυρισμοί.

inner

Την τελευταία λέξη του ματς ήρθε να πει στο 97’ ο Νεϊμάρ, ο οποίος μετά το παράλληλο γύρισμα του Κόστα δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία και να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Αναλυτικά οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Τίτε/4-2-3-1): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Ζέσους, Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Γουίλιαν (46’ Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68’ Φιρμίνιο), Φάγκνερ

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες/5-4-1):Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν, Βενέγκας, Γκαμπόα (75’ Κάλβο), Γκούζμαν (83’ Τεγιέντα), Ουρένα (54’ Μπολάνος)


Διαιτητής: Μπγιόρν Κάιπερς

Γήπεδο: Krestovsky Stadium

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x