Euro 2024

Μια πανηγυρική δικαίωση

Ο τρόπος με τον οποίο κατέκτησε η Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο επιβεβαίωσε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, εκείνους που έκαναν λόγο για το πληρέστερο ρόστερ της διοργάνωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο κατέκτησε η Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο επιβεβαίωσε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, εκείνους που έκαναν λόγο για το πληρέστερο ρόστερ της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι πήγαν στην Ρωσία έχοντας ως πολύτιμο “εφόδιο” το Euro πριν από δύο χρόνια και το πάθημα τους στον τελικό απέναντι στην Πορτογαλία.

Κατάφεραν να παρουσιάσουν μια πολύ καλή ομάδα η οποία πήρε άριστα στον τομέα της τακτικής και στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης. Κι αυτό είναι φυσικά ένα μεγάλο «παράσημο» για τον προπονητή των τρικολόρ, Ντιντιέ Ντεσάν ο οποίος πήρε άριστα τόσο σε ότι αφορά την προετοιμασία της ομάδας του όσο και σε ότι έχει να κάνει με το «διάβασμα» των ομάδων που αντιμετώπισε η Γαλλία.

Ο Ντεσάν έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της Γαλλίας και αυτά που έχει καταφέρει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του δεν είναι λίγα. Οδήγησε τους Γάλλους στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον Γάλλο τεχνικό, καθώς έχει κατακτήσει το Μουντιάλ τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής.

Οι Γάλλοι παρουσίασαν μια ομάδα που είχε άφθονο ατομικό ταλέντο σε κάθε θέση της εντεκάδας και ειδικά στην μεσαία γραμμή. Παράλληλα όμως οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι μια ομάδα που δούλεψε πολύ καλά τα τρία τελευταία χρόνια. Ήταν επί της ουσίας η ίδια ομάδα, με τον ίδιο προπονητή και η αυτή η «χημεία» φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ναι, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο που καθηλώνει τον κόσμο, αλλά ένα είναι το σίγουρο. Στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν η πιο πλήρης ομάδα κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ήταν μια πανηγυρική δικαίωση για τον Ντεσάν αλλά και για μια νέα «φουρνιά» παικτών, μια δικαίωση για ένα πολύ καλοδουλεμένο σύνολο.

Η Γαλλία απέτυχε παταγωδώς σε Μουντιάλ μετά την κατάκτηση του 1998. Είκοσι χρόνια μετά τον θρίαμβο της ομάδας του Ζιντάν, οι τρικολόρ πήραν τη ρεβάνς. Κατάφεραν να χτίσουν με υπομονή μια πολύ καλή ομάδα και τελικά το πλάνο τους δικαιώθηκε.

Χρειάστηκε να μετρήσουν πολλές «λαβωματιές» μέχρι την μεγάλη στιγμή της κατάκτησης του τροπαίου αλλά το να φτάσει στην κορυφή του κόσμου δεν είναι εύκολο πράγμα. Οι Γάλλοι το πέτυχαν και όλοι αναγνωρίζουν πως ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

Εδώ πάντως θα πρέπει να πούμε κι ένα μπράβο στους Κροάτες για την εντυπωσιακή τους πορεία στο Μουντιάλ. Η Κροατία έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Μόντριτς και οι συμπαίκτες του υπερέβαλαν εαυτούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x