Euro 2024

Μόντριτς, Κόβατσιτς και Βαράν «κυνηγούν»… μυθικό νταμπλ τροπαίων!

Ημερολογιακά, η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη. Από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, συνήθως προς τα τέλη Μαίου, μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, που ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ημερολογιακά, η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη. Από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, συνήθως προς τα τέλη Μαίου, μέχρι τα μέσα του Ιουλίου, που ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, η χρονική απόσταση δεν είναι ούτε δυο μήνες. Ιδίως για τους λιγοστούς τυχερούς που η Θεά τύχη τους ευνόησε μερικώς, ώστε να γευτούν απανωτές χαρές τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, σε μικρό χρονικό διάστημα...

Αυτή την χαρά ενδέχεται να γευτεί ο Ραφαέλ Βαράν, αν οι «τρικολόρ» επιστρέψουν στην ποδοσφαιρική κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά μετά το 1998, ή οι Λούκα Μόντριτς και Ματέο Κόβατσιτς, σε περίπτωση που η Κροατία ολοκλήρωσε την απόλυτη έκπληξη και γίνει η νέα πρωταθλήτρια, και συνολικά η 9η διαφορετική σε Μουντιάλ. Και οι τρεις τους, φορώντας τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησαν για Τρίτη σερί φορά το ιερό δισκοπότηρο του Τσάμπιονς Λιγκ, πανηγυρίζοντας μαζί στον τελικό του Κιέβου απέναντι στη Λίβερπουλ, το αυριανό βράδυ όμως θα βρει έναν, ή έστω δυο, ξανά στην πλευρά των πανηγυρισμών.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι στις τέσσερις προηγούμενες φορές που έχει υπάρξει παίκτης (ή παίκτες) που να έχουν κατακτήσει σερί δυο από τα σπουδαιότερα ποδοσφαιρικά τρόπαια, τρεις εξ αυτών αφορούσαν παίκτες των «μερέγχες», με εξαίρεση την Μπάγερν Μονάχου του 1974.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x