Euro 2024

Ντάλιτς: «Έχουμε τεράστια ποιότητα και θα ήταν αποτυχία εάν δεν περνούσαμε»

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς αναφέρθηκε στην πρόκριση της Κροατίας στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως εάν η εθνική του ομάδα είχε φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, θα ήταν όλα διαφορετικά στη ρεβάνς.

Αποτυχία θα ήταν για την Κροατία το γεγονός να μην περνούσε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω της τεράστιας ποιότητας που έχει, σύμφωνα με τον Ζλάτκο Ντάλιτς.

Παράλληλα, ο τεχνικός της Χρβάτσκα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πήρε την φανέλα του Σωκράτη, απθεώνοντας αυτόν και τον Μανωλά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζλάτκο Ντάλιτς στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήταν ένας ωραίος αγώνας. Πετύχαμε αυτό που επιδιώκαμε και πηγαίνουμε στην Ρωσία. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Ελλάδα γιατί έπαιξε σωστά και στα δύο ματς, υπήρξε fair play και ήταν όλα καλά από τη μεριά τους», είπε αρχικά.

Για την θέση του στον πάγκο της Εθνικής Κροατίας: «Σε ένα λεπτό είμαι έτοιμος να υπογράψω. Είμαι τρισευτυχισμένος για ότι κάναμε και σχεδιάζουμε τον δρόμο για την συνέχεια. Είναι χαρά και τιμή μου να είμαι προπονητής της Εθνικής μου ομάδας».

Για το αν περίμενε να προκριθεί τόσο εύκολα η Κροατία: «Δεν ήταν σημαντικό για εμένα ποιος θα είναι αντίπαλος. Στο Ζάγκρεμπ είχαμε ένα φοβερό παιχνίδι αλλά εδώ ήταν πολύ πιο δύσκολο. Εάν για παράδειγμα είχαμε κερδίσει με 1-0, σήμερα θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Εγώ είχα την πεποίθηση πως θα περάσουμε στην Ρωσία, όποιος και να ήταν ο αντίπαλος».

Για το γεγονός ότι πήρε την φανέλα του Σωκράτη στο φινάλε: «Ο Σωκρατής και ο Μανωλάς είναια πό τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη, ήθελα να έχω κάτι από αυτόν τον αγώνα που μας οδήγησε στο Μουντιάλ για να τον θυμάμαι.».

Τι άλλαξε τόσο γρήγορα στην Κροατία από τη στιγμή που δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του όταν ανέλαβε: «Η ουσία είναι ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με τεράστια ποιότητα. Δεν έπρεπε να κάνω πολλά πράγματα, εγώ κυρίως έκανα συζήτηση με τους παίκτες μου. Υπήρχε και προηγούμενος προπονητής και είναι απιοτέλεσμα της δουλειάς του. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και θα ηταν αποτυχία να μην περάσουμε.

Για το γεγονός ότι έπαιξε πιο αμυντικά η Κροατία στη ρεβάνς: «Ήρθαμε με ένα καλο αποτέλεσμα εδώ, το σημερινό ματς ήταν διαφορετικό λόγω της Ελλάδας που ήταν πιο επιθετική. Δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος αλλά σημασία έχει ότι περάσαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x