Euro 2024

Ντεσάμπ: «Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα»

Στην προσωπικότητα των παικτών της Γαλλίας, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, στάθηκε περισσότερο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ μετά την πρόκριση των «τρικολόρ» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου επί του Βελγίου.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών κόσμου του 1998 τόνισε πως είναι χαρούμενος για τους παίκτες του και στάθηκε στην καλή άμυνα που έπαιξαν. Στάθηκε σε όσα συνέβησαν όλες αυτές τις μέρες που βρίσκονται στη Ρωσία και αφιέρωσε τη πρόκριση στους παίκτες, ενθυμούμενος πως έχασαν τον τελικό του EURO πριν δύο χρόνια από την Πορτογαλία μέσα στο «σπίτι» τους.

Αναλυτικά: «Είναι κάτι εκπληκτικό. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, που είναι νεαροί, αλλά έχουν προσωπικότητα, χαρακτήρα. Ήταν δύσκολο απόψε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως το Βέλγιο, όμως το γκολ μας έκανε καλό. Σκόραρε ένας αμυντικός μας. Έπρεπε να δουλέψουμε όλοι αμυντικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί λίγο περισσότερο τα μειονεκτήματά τους στον αγώνα.

Όμως, "βγάζω το καπέλο" σε όλους τους παίκτες και όλο το επιτελείο. Θα αγωνιστούμε στον φετινό τελικό. Αισθάνομαι υπερηφάνεια για την ομάδα. Είμαστε 49 μέρες μαζί, πολλά πράγματα συνέβησαν που είναι δύσκολα, όμως έτσι είναι η ζωή στις αποστολές. Και προσθέτω όλο το επιτελείο, που είναι είκοσι άτομα, όλοι το αξίζουν.

Τα παιχνίδια ανήκουν στους παίκτες κι αν είμαστε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι χάρη σ' αυτούς που ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Τον τελικό πριν από δύο χρόνια στο Euro 2016 δεν τον έχω "χωνέψει" ακόμα, οπότε θα δούμε αύριο ποιος θα είναι στον τελικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x