Euro 2024

Ο Λοπετέγι αρνήθηκε να παραιτηθεί και... απολύθηκε

Λίγες ημέρες μετά τον «ισχυρό σεισμό» στα αποδυτήρια της Εθνικής Ισπανίας, ξετυλίγεται το παρασκηνιακό κουβάρι των αποκαλύψεων.

Μόλις 48 ώρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γίνεται γνωστή η συμφωνία του Ζουλέν Λοπετέγι με την Ρεάλ Μαδρίτης και σχεδόν ταυτόχρονα η απόλυσή του από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας.

Μόλις «έπεσε η σκόνη» από την ειδησεογραφική βόμβα, άρχισαν να γίνονται γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του... δράματος των αποδυτηρίων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Marca, η ισπανική ομοσπονδία ζήτησε από τον Βάσκο τεχνικό να παραιτηθεί, εκείνος όμως αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να φέρει την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Συγκεκριμένα, μόλις έγινε γνωστό το deal ανάμεσα σε Ρεάλ και Λοπετέγι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λουίς Μανουέλ Ρουμπιάλες ζήτησε συνάντηση με τον ίδιο αλλά και τον Φερνάντο Ιέρο. Εκεί, ο Ρουμπιάλες έθεσε θέμα παραίτησης του προπονητή, την οποία ο Λοπετέγι αρνήθηκε. Έτσι, μετά από 3 ώρες διαβουλεύσεων, κατέληξαν στην απόφαση της απόλυσης.

Οι παίκτες αντέδρασαν έντονα, καθώς ο 51χρονος τεχνικός με το επί δύο χρόνια αήττητο σερί της ομάδας, είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων. Έξαλλος ο Σέρχιο Ράμος ισχυρίστηκε ότι η απόλυση του Λοπετέγι «είναι πρακτικά αδύνατη» ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν χάρη στους πιο ψύχραιμους Ζεράρ Πικέ και Αντρές Ινιέστα.

Τέλος, το ίδιο βράδυ στο δείπνο της ομάδας, όλοι οι παίκτες συμφώνησαν πως πρέπει να ηρεμήσουν και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ενωμένοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x