Euro 2024

Οδηγός επιβίωσης γκέι φιλάθλων στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Ο αντιρατσιστικός οργανισμός FARE συμβουλεύει τα ομόφυλα ζευγάρια που σκοπεύουν να παραβρεθούν στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, να αποφύγουν –δημόσια και μεταξύ άλλων- το κράτημα χεριού.

Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Κι όμως, πρόκειται να κυκλοφορήσει οδηγός για τους ομοφυλόφιλους φιλάθλους -που θα βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας- προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ομοφοβικές ή ρατσιστικές επιθέσεις.

Ο εν λόγω οδηγός είναι πρωτοβουλία της αντιρατσιστικής οργάνωσης FARE. Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που δίνεται στα ομόφυλα ζευγάρια είναι να αποφύγουν το κράτημα χεριών. Μάλιστα, υπάρχουν πόλεις στη Ρωσία που θεωρούνται «υψηλής επικινδυνότητας» τόσο για ομοφυλόφιλους όσο και εθνικές μειονότητες.

«Ο οδηγός θα συμπεριλαμβάνει και πληροφορίες για την LGBT κοινότητα στη Ρωσία. Δεν είναι παράνομο να είσαι γκέι (στη Ρωσία) αλλά υπάρχουν νόμοι ενάντια στην προβολή και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Οι γκέι έχουν τη θέση τους στη Ρωσία, αλλά είναι αρκετά κρυμμένοι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της FARE, Πιάρα Πάουαρ.

Στο μεταξύ, οι οργανωμένες ποδοσφαιρικές γκέι κοινότητες της Αγγλίας και της Γερμανίας έχουν ήδη θέσει ερώτημα στην FIFA αν θα μπορούν να υψώσουν την πολύχρωμη σημαία-σύμβολό τους στα γήπεδα της Ρωσίας, χωρίς να έχουν λάβει ακόμα καμία επίσημη απάντηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x