Euro 2024

«Οδηγός» τα ματς με Βέλγιο και Βοσνία για την Εθνική

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ, έχοντας σαν «οδηγό» τις εκτός έδρας εμφανίσεις με Βοσνία και Βέλγιο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η Εθνική μας ομάδα καλείται να κάνει απόψε στο Ζάγκρεμπ το πρώτο βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Η αποστολή της ομάδας μας είναι δύσκολη καθώς απέναντι μας θα βρεθεί η Κροατία, αντίπαλος που έχει μεγάλες δυνατότητες και σπουδαίους παίκτες.

Το σίγουρο όμως είναι πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ, έχοντας σαν «οδηγό» τις εκτός έδρας εμφανίσεις με Βοσνία και Βέλγιο.

Σ’ αυτά τα δυο ματς του ομίλου, στα οποία η Εθνική μας πήρε ισάριθμες ισοπαλίες (1-1 με τους Βέλγους και 0-0 με τους Βόσνιους) κάναμε αυτό που ξέρουμε και το κάναμε καλά.

Στηριχθήκαμε στην καλή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, καταφέραμε να περιορίσουμε (σε μεγάλο βαθμό) τα περισσότερα «βαριά χαρτιά» Βέλγων και Βόσνιων, έχοντας σωστές αποστάσεις στις γραμμές.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να διατηρήσουμε ένα χαμηλό τέμπο στο παιχνίδι, ειδικά στα πρώτα είκοσι λεπτά του ματς. Το είχαμε πετύχει και στις δύο αναμετρήσεις που προαναφέραμε. Αν το πετύχουμε και στο Ζάγκρεμπ θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στόχου.

Κάτω απ’ τα γκολπόστ

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι στα ματς με Βέλγιο και Βοσνία, οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της Εθνικής μας ομάδας ήταν ο Στέφανος Καπίνο (στις Βρυξέλλες) και ο Ορέστης Καρνέζης (στη Ζένιτσα). Αμφότεροι είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές αποκρούσεις και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Εθνική μας έχει ανάγκη τον καλό Καρνέζη και στο αποψινό παιχνίδι με τους Κροάτες.

Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να σταθεί κάποιος και σ’ ένα θέμα που ενδεχομένως να επηρεάσει την ομάδα μας κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ την απουσία του Κώστα Μανωλά.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είναι τιμωρημένος και η ταχύτητα του, είναι κάτι που θα λείψει απ’ την εθνική μας στο σημερινό ματς. Ας ελπίσουμε η τιμωρία του να μην επηρεάσει τη λειτουργία της αμυντικής μας γραμμής απέναντι στους Κροάτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x