Euro 2024

Οι κάρτες δίνουν προβάδισμα… πρωτιάς στην Αγγλία

Η καλή… διαγωγή που έχει εμφανίσει η Αγγλία ως τώρα στη διοργάνωση και οι μόλις δύο κίτρινες κάρτες που έχει αντικρίσει, δεν αποκλείεται τελικά να της χαρίσουν την πρωτιά στον όμιλο.

Η Αγγλία είναι εκείνη που βρίσκεται για την ώρα στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, κι αυτό γιατί αντικρίσει μία κίτρινη κάρτα λιγότερη από το Βέλγιο ως τώρα στη διοργάνωση.

Μετά την εύκολη νίκη επί του Παναμά με 6-1, τα λιοντάρια και το Βέλγιο ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου έχοντας ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων (+6) αλλά και ίδια ακριβώς επίθεση (8).

Έτσι, λοιπόν σε μία ενδεχόμενη ισοπαλία μεταξύ των δύο την τελευταία αγωνιστική, η πρώτη θέση θα κριθεί μέσω… fair play. Όποια δηλαδή ομάδα έχει τις λιγότερες κάρτες στη διοργάνωση θα κατακτήσει και την πρωτιά του ομίλου. Αν μάλιστα υπάρξει απόλυτη ισορροπία και εκεί, τότε θα οδηγηθούμε στη λύση της κλήρωσης.

Για την ώρα η Αγγλία είναι αυτή που έχει το προβάδισμα, καθώς με τη κίτρινη που αντίκρισε ο Λόφτους-Τσικ κόντρα στον Παναμά έφτασε τις δύο στη διοργάνωση, την ώρα που το Βέλγιο έχει τρεις από το ματς της πρώτης αγωνιστικής.

inner

Αναλυτικά τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας:

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου
3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα εξής κριτήρια:

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι

8. Κλήρωση από τη FIFA

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x