Euro 2024

Πάτησε το... πτώμα της Αργεντινής η Κροατία!

Μια λυσσασμένη Κροατία επιβλήθηκε 3-0 της Αργεντινής, με τα γκολ των Ρέμπιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς και πέρασε στον επόμενο γύρο.Φάντασμα η παρέα του Μέσι, η πρόκριση δεν περνάει από τα πόδια της.

Πάρτι της Κροατίας απέναντι στην... αγνώριστη Αργεντινή!

Η χρβάτσκα ήταν καλύτερη από την αρχή μέχρι το τέλος και το 3-0 ίσως να είναι και φτωχό για να δείξει την διαφορά των δύο ομάδων.

Στους «16» η Κροατία, με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα του Σαμπάολι για την πρόκριση, ειδικά αν οι Ισλανδοί νικήσουν τη Νιγηρία την Παρασκευή.

Ο Ρέμπιτς είπε «ευχαριστώ» στο λάθος του Καμπαγέρο και άνοιξε το σκορ, ενώ το 2-0 έκανε ο Μόντριτς που έβαλε τη σφραγίδα του με ένα εξαιρετικό γκολ. Δοκάρι είχε ο Ράκιτιτς που πάντως κράτησε την τελευταία λέξη για τις καθυστερήσεις, όπου μετά την απόκρουση του πρώτου του σουτ, από τον Καμπαγιέρο, είδε τον Κόβατσιτς και να του ξαναδίνει την μπάλα για το 3-0 σε άδεια εστία.

Το ματς

Η Αργεντινή φάνηκε να είναι κυριευμένη από το άγχος και παρά τις τρεις αλλαγές που είχε στην ενδεκάδα του ο Σαμπάολι με τους Μερκάδο, Ακούνια, Πέρες αντί των Ρόχο, Ντι Μαρία και Μπίλια, δεν άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα. Η Κροατία ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα με τον Πέρισιτς να φεύγει μόνος του από αριστερά και τον Καμπαγέρο να σώζει την εστία του με υπέροχη επέμβαση με το αριστερό χέρι. Η Αργεντινή προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, αλλά οι Βαλκάνιοι χωρίς να φοβούνται, πίεζαν ψηλά, δυσκολεύοντας σε μεγάλα διαστήματα το κατέβασμα της μπάλας από τα στόπερ της «αλμπισελέστε».

Οι δύο μεγάλες φάσεις για το πρώτο μέρος, ήρθαν η πρώτη για την Αργεντινή στο 30’ από ένα δώρο των Κροατών και τριπλό λάθος, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Πέρες που από το σημείο του πέναλτι δεν μπόρσε να σημαδέψει σωστά στην άδεια εστία, αφού ο Σούμπασιτς είχε πάει…βόλτα.

Τρία λεπτά μετά ο Μάντζουκιτς μετά από εξαιρετική σέντρα του Βρσάλικο, δεν μπόρεσε στο δεύτερο δοκάρι από κοντά να στείλει την μπάλα με κεφαλιά ψαράκι στην εστία του Καμπαγέρο. Η Κροατία θα είναι εκείνη που θα απωλέσει μια ακόμα ευκαιρία, αφού ο Ρέμπιτς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους σπατάλησε μια εξαιρετική μπαλιά του Μόντριτς και αντί να μπει στην περιοχή, άργησε για να κάνει ένα άστοχο σουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκινάει με την Αργεντινή να ψάχνεται ξανά. Μετά από ένα χλιαρό σουτ του Αγκουέρο, έρχεται και το σοκ. Ένα γύρισμα του Μερκάδο στον Καμπαγέρο, που πάει να σκάψει την μπάλα, αλλά αυτή δεν φεύγει με δύναμη και ο Ρέμπιτς που καιροφυλακτούσε, με δεξί σουτ έκανε το 1-0 για τους Κροάτες. Ο Σαμπάολι βρισκόταν σε τρικυμία σαν την ομάδα του και τράβηξε τον Αγκουέρο στον πάγκο για να περάσει στη θέση του τον Ιγκουαϊν.

Η Αργεντινή αρχίζει να συνέρχεται μετά το 60’ με τον Ιγκουαϊν στο 64’ να βγάζει ωραίο γύρισμα στον Μέσα που θα νικηθεί από τον Σούμπασιτς, ενώ στην επιστροφή ο Ράκιτιτς κόβει τον Μέσι. Δύο λεπτά μετά ο Μάτζουκιτς θα χάσει εκείνος μια καλή ευκαιρία για να κάνει το 2-0 .

Όσο περνούσε το ματς φαινόταν πως η Κροατία ήταν πιο κοντά στο 2-0, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Ο Λούκα Μόντριτς σε μια φάση που είχε και επιλογή πάσας, κράτησε την μπάλα έκανε προσποιήσεις στον Οταμέντι και με σουτάρα έξω από την περιοχή με το δεξί έκανε το 2-0 και έστειλε την Αργεντινή στα τάρταρα. Ο Ράκιτιτς είχε εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι, αλλά κράτησε την τελευταία λέξη για το τέλος, αφού με δική του υπογραφή έγινε το 3-0, μετά την πάσα του Κόβατσιτς, αφού πρώτα ο άσος της Μπάρτσα, είχε δει τον Καμπαγιέρο να εξουδετερώνει το πρώτο του σουτ.

Τα γκολ του αγώνα




Οι συνθέσεις:


Αργεντινή (3-4-3): Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο (56’ Παβόν), Μασκεράνο, Πέρες (68’ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσα, Μέσι, Αγκουέρο (54’ Ιγκουαϊν)

Κροατία(4-2-3-1): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57΄Κράμαριτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x