Sport Retro

Πέντε φορές που ο Γκάρι Λίνεκερ βγήκε αληθινός

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».Tάδε έφη Γκάρι Λίνεκερ.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».Tάδε έφη Γκάρι Λίνεκερ.

Με αφορμή το νικητήριο γκολ του Τόνι Κρόος στο 5o λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τη Σουηδία, το Sport-Retro.gr θυμάται πέντε περιπτώσεις που η ρήση του Άγγλου επιθετικού επιβεβαιώθηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Το «Θαύμα της Βέρνης»



Μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ελβετία, η Δυτική Γερμανία είχε εμφανιστεί στις διοργανώσεις του 1934 και του 1938, με διάκριση την 3η θέση που είχε καταλάβει στην πρώτη της παρουσία. Η γέννηση, όμως, των «πάντσερ» χρονολογείται από το 1954, τότε που αντιμετώπισαν στον τελικό την αχτύπητη Ουγγαρία των Πούσκας, Τσίμπορ, Χιντεγκούτι και των υπολοίπων αστέρων, η οποία τους είχε συντρίψει με 8-3 στον όμιλο. Το 0-2 στο 8ο λεπτό έμοιαζε καταδικαστικό, αλλά με γκολ των Μόρλοκ (10?) και Ραν (18?, 84?) συντελέστηκε το «Θαύμα της Βέρνης» και η Δυτική Γερμανία έφτασε για πρώτη της φορά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Sport-Retro.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x