Euro 2024

Πέμπτο Μουντιάλ σαν… Euro στα ημιτελικά!

Μετά την πρόκριση Γαλλίας και Βελγίου και παράλληλα τον αποκλεισμό Ουρουγουάης και Βραζιλίας, το Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας γίνεται το πέμπτο στην ιστορία με μόνο ευρωπαϊκές ομάδες στα ημιτελικά.

Θρίαμβος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αποτυχία όλων των υπόλοιπων ομάδων από τις άλλες Ηπείρους που πλανήτη. Με αυτή τη φράση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάλλιστα το εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στην Ρωσία, καθώς μετά τα σημερινά αποτελέσματα στα προημιτελικά (πρόκριση Γαλλία και Βελγίου κόντρα σε Ουρουγουάη και Βραζιλία αντίστοιχα), στα ημιτελικά θα συμμετάσχουν μόνο ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες.

Οι προημιτελικοί του Σαββάτου (7/7) είναι ανάμεσα σε Σουηδία-Αγγλία και Ρωσία-Κροατία, οπότε η τετράδα ο,τι και να συμβεί θα θυμίζει… Euro. Αξιοσημείωτο είναι επίσης, πως για τέταρτο συνεχόμενο Μουντιάλ, ο κάτοχος του τροπαίου θα είναι από την Ευρώπη, μετά την Ιταλία το 2006, την Ισπανία το 2010 και την Γερμανία το 2014.

Πάμε όμως να θυμηθούμε τα τέσσερα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, όπου στην τελική τετράδα δεν υπήρχε ομάδα πλην της Γηραιάς Ηπείρου:

1934: Ιταλία (κάτοχος), Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία
1966: Αγγλία (κάτοχος), Δυτική Γερμανία, Πορτογαλία, Σοβιετική Ένωση
1982: Ιταλία (κάτοχος), Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία
2006: Ιταλία (κάτοχος), Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία

Επιμέλεια: Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x