Euro 2024

Σαμπάολι: «Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα»

Την απόλυτη ευθύνη της συντριβής από την Κροατία ανέλαβε ο Χόρχε Σαμπάολι μετά το 0-3 της Αργεντινής από τη «χρβάτσκα».

Ο τεχνικός της «αλμπισελέστε» τόνισε πως δεν του βγήκε το σύστημα με τους τρεις αμυντικούς και έχασαν τον έλεγχο του ματς, κάτι που δεν τους επέτρεψε να τροφοδοτήσουν σωστά τον Μέσι και να γίνει αυτός επικίνδυνος για την εστία του Σούμπασιτς.

Αναλυτικά: «Αισθανθήκαμε ότι η γραμμή τριών αμυντικών θα οδηγήσει στο διαμοιρασμό της πίεσης και ποντάραμε, επίσης, στους εξτρέμ μας. Δεν υπολογίσαμε το παιχνίδι κατοχής τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Νομίζω ότι το πρώτο γκολ μας επηρέασε και δεν μπορέσαμε να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως παίξαμε κόντρα στην Ισλανδία. Κόντρα στην Ισλανδία είχαμε περισσότερο έλεγχο. Νομίζαμε τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα. Επαναλαμβάνω. Ο προπονητής είναι ο μοναδικός υπεύθυνος γι' αυτό».

Σε ερώτηση για τη μη τροφοδότηση του Λιονέλ Μέσι, ανέλαβε και γι' αυτό την ευθύνη. «Πολύ απλά, δεν μπορούσαμε να πασάρουμε στον Λέο. Θέλαμε να του δώσουμε την μπάλα, αλλά ο αντίπαλος, επίσης, δούλεψε, ώστε να μας αποτρέψει από το να το κάνουμε.
Εγώ είμαι ο υπεύθυνος για αυτό το αποτέλεσμα. Ήμουν τόσο ονειροπόλος όσο κάθε φίλαθλος, αλλά δεν μπόρεσα να τους δώσω αυτό που ήθελα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x