Euro 2024

Σερβία-Ελβετία: Για μια θέση στον ήλιο…

Κρίσιμο ματς στον πέμπτο όμιλο.

Σερβία και Ελβετία μονομαχούν στο Καλίνινγκραντ (21:00, ΕΡΤ1) για τον πέμπτο όμιλο σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την πρόκριση.
Οι «πλάβι» μετά τη νίκη επί της Κόστα Ρίκα θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους και να προκριθούν από σήμερα στους «16», ενώ οι αντίπαλοί τους μετά το 1-1 με την Βραζιλία βλέπουν πιο κοντά το στόχο της παρουσίας στα νοκ άουτ.

Οι Σέρβοι δεν αναμένεται να έχουν αλλαγές στο βασικό τους σχήμα, καθώς ο τραυματισμός του Λούκα Μιλιβόγεβιτς δεν φαίνεται σοβαρός, ενώ αντίθετα αμφίβολος είναι για τους Ελβετούς ο Βαλόν Μπεχράμι.

Το παράδοξο είναι πως οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωπες. Πάντως στην εποχή της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας είχαν συναντηθεί 13 φορές με τους Ελβετούς να έχουν 6 νίκες, τους Σέρβους 2 και 5 ματς ισόπαλα. Μια φορά έχουν ξαναβρεθεί σε Μουντιάλ, το 1950 στους ομίλους, όταν η Γιουγκοσλαβία είχε επικρατήσει 3-0.

Η Σερβία με νίκη θα προκριθεί στους «16» για πρώτη φορά από το 1998, αλλά για να τα καταφέρουν θα πρέπει να σπάσουν το αήττητο της Ελβετίας που είναι αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια της και μετρά μόλις μία ήττα στα 23 τελευταία ματς της (το 2-0 από την Πορτογαλία τον περασμένο Οκτώβριο).

Πιθανές συνθέσεις:
Σερβία (Κρσταϊτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλιβόγεβιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς, Μίτροβιτς.
Ελβετία (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Ακαντζί, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς.
Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x