Euro 2024

Γερμανία: Πάει για το back to back!

Η Γερμανία θέλει να… γράψει ιστορία στη Ρωσία και, με μπροστάρη τον Κρόος, να ράψει το πέμπτο αστέρι στη φανέλα της, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Οι δυο συνεχόμενες κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Για την ακρίβεια, στη σύγχρονη εποχή, μόνο η Βραζιλία έχει κάνει κάτι ανάλογο. Αποτελεί, συνεπώς, έναν μεγάλο στόχο για τη Γερμανία και τον Γιόαχιμ Λεβ! Η ποιότητα… ξεχειλίζει σχεδόν σε κάθε γραμμή, το… know how αν μη τι άλλο υπάρχει σε… αφθονία, ενώ μοναδικό ερωτηματικό για τα «πάντσερ» είναι το αν και κατά πόσο θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Μάνουελ Νόιερ.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Η Γερμανία κατέκτησε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της προκριματικής φάσης στην ευρωπαϊκή ζώνη. Αντίπαλοί της ήταν η Τσεχία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Νορβηγία, το Αζερμπαϊτζάν και το Σαν Μαρίνο. Μάλιστα, το έκανε με χαρακτηριστική ευκολία όπως φανερώνει και το απόλυτο των 10 νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, σε συνδυασμό με τα 43 γκολ υπέρ και τα μόλις… τέσσερα κατά! Προφανώς και η διαφορά της από τους υπόλοιπους ήταν… χαώδης, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση ξεχωρίζουν η εντός έδρας νίκη απέναντι στο Σαν Μαρίνο με 7-0 αλλά και το εκτός έδρας 8-0 επί των… άτυχων νησιωτών. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ στην προκριματική φάση ήταν οι Τόμας Μίλερ και Ζάντρο Βάγκνερ, αμφότεροι με πέντε τέρματα.

Το «αστέρι»

inner

Πρώτος μεταξύ ίσων, λέει το… δημοσιογραφικό κλισέ που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, όταν καλούμαστε να μιλήσουμε για ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα, άρα και πολλούς καλούς παίκτες. Αυτό, λοιπόν, θα επικαλεστούμε και στην προκειμένη περίπτωση για να καταλήξουμε στην επιλογή του Τόνι Κρόος. Ο 28χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι βασικός και… αναντικατάστατος στη Γερμανία, έχοντας συνολικά 82 εμφανίσεις και 12 γκολ! Όχι άδικα, αφού από τα πόδια του περνάει το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού της «νατσιονάλμανσαφτ». Κάθετες πάσες, «σαραντάρες»… ακριβείας, «στημένα» που αποφέρουν και γκολ, ό,τι θέλετε, ο Κρόος… είναι εδώ. Μέλος της ομάδας που πανηγύρισε το 2014, θέλει να το… ξανακάνει και στη Ρωσία.

Αξίζει να τον δεις

inner

Κι εδώ η επιλογή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο θα… ποντάρουμε σε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος… έρχεται και είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Για τον Τίμο Βέρνερ ο λόγος, με τον 22χρονο στράικερ της Λειψίας να έχει όλα τα φόντα για να γίνει ο… Τόμας Μίλερ του 2010! Ταχυδύναμη, καλά τελειώματα και… δίψα τα τρία μεγάλα του πλεονεκτήματα, ενώ στον αντίποδα δεν διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία ακόμα. Όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει μια από τις πρώτες επιλογές του Γιόαχιμ Λεβ, ερχόμενος από τον πάγκο για να προσφέρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, όταν δεν τις… βρίσκουν οι συμπαίκτες του. Ως τώρα, έχει 12 συμμετοχές και επτά γκολ με το εθνόσημο.

Πιθανή ενδεκάδα:

inner

Η αποστολή

inner

Τερματοφύλακες:
Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Τραπ (Παρί Σεν Ζερμέν).

Αμυντικοί:
Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου), Γκίντερ (Γκλάντμπαχ), Χέκτορ (Κολωνία), Χούμελς (Μπάγερν Μονάχου), Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου), Πλάτενχαρτ (Χέρτα Βερολίνου), Ρίντιγκερ (Τσέλσι), Ζίλε (Μπάγερν Μονάχου).

Μέσοι:
Μπράντ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Γκιντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Κεντίρα (Γιουβέντους), Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Εζίλ (Άρσεναλ), Ρούντι (Μπάγερν Μονάχου), Γκορέτσκα (Μπάγερν Μονάχου), Ντράξλερ (Παρί Σεν Ζερμέν).

Επιθετικοί:
Γκόμεζ (Στουτγκάρδη), Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Ρόις (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Βέρνερ (Λειψία).

Στην άκρη του πάγκου:

inner

Τον λες και… αιωνόβιο τον Γιόαχιμ Λεβ, μετά την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του με τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Μια συμφωνία που θα τον διατηρήσει στο τιμόνι των «πάντσερ» μέχρι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, του 2024 στο Κατάρ. Ενώ η σχέση των δυο πλευρών ξεκίνησε το… μακρινό 2006, με τον «Γιόγκι» να αναλαμβάνει τότε να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, στο Μουντιάλ που είχε πραγματοποιηθεί στα… πάτρια εδάφη. Η κατάκτηση του τροπαίου το 2014 αποτελεί την… κορωνίδα της καριέρας του ενώ, σε εθνικό επίπεδο, έχει πανηγυρίσει και το περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών! Σε επίπεδο συλλόγων, Στουτγκάρδη και Φενέρμπαχτσε είναι οι πιο «ηχηρές» επιλογές που έκανε ο 58χρονος κόουτς.

Πότε παίζει:

- 17 Ιουνίου: Γερμανία-Μεξικό (18:00)
- 23 Ιουνίου: Γερμανία-Σουηδία (21:00)
- 27 Ιουνίου: Νότια Κορέα-Γερμανία (17:00)

Πού στοχεύει:

Σταθερή αξία στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, η Γερμανία, αποτελεί κλασική περίπτωση ομάδας/χώρας που είτε τη λατρεύεις, είτε τη μισείς... Μέση λύση, δεν υπάρχει! Μιλάμε, άλλωστε, για την κάτοχο του ρεκόρ παρουσίας σε τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων, με οκτώ τον αριθμό. Για την δεύτερη σε τίτλους σε όλη την υφήλιο, με τέσσερις κατακτήσεις. Για τη μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε άνδρες αλλά και γυναίκες, αλλά και για μια από τις τέσσερις μόλις -μαζί με τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Γαλλία- χώρες που έχουν στην τροπαιοθήκη τους, τους τρεις σημαντικότερους τίτλους που αναγνωρίζει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Παγκόσμιο Κύπελλο, Κύπελλο Συνομοσπονδιών και Ολυμπιακό τουρνουά. Στόχος, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να είναι το… πέμπτο αστέρι και η «ισοφάριση» της Βραζιλίας! Έτσι απλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x