Euro 2024

Θέλει να γράψει ιστορία η Βόρεια Ιρλανδία

Την πρόκριση της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 31 χρόνια θα προσπαθήσει να πάρει η Βόρεια Ιρλανδία, που θα βρει απέναντι της στο πρώτο ματς μπαράζ, την έμπειρη Ελβετία.

Στο Euro της Γαλλίας, ήταν η ευχάριστη έκπληξη και απόψε το βράδυ η Βόρεια Ιρλανδία θέλει να αποδείξει πως η παρουσία της στο Ευρωπαϊκό μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού θέλει να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.

Στη φάση των ομίλων τα πήγε εξαιρετικά, αφού πήρε την καλύτερη δυνατή θέση, δεδομένου ότι η Γερμανία ήταν το φαβορί για την πρωτιά, αφήνοντας πίσω της την Τσεχία και τη Νορβηγία.

Η πρόκριση για τους «πράσινους» περνάει από την Ελβετία, μια ομάδα έμπειρη που στο παρά πέντε δεν πήρε την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού έμεινε στη δεύτερη θέση, μιας και οι Πορτογάλοι στην ισοβαθμία είχαν καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Οι Ελβετοί είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 27 βαθμούς, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν απευθείας πρόκριση. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι η Ελβετία, που ψάχνει την 11η πρόκριση της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν τέσσερις φορές, με την Βόρεια Ιρλανδία να έχει δύο νίκες, έναντι μίας των Ελβετών, ενώ ένα μεταξύ τους ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x