Euro 2024

Το πρόσωπο της ημέρας: Είκοσι χρόνια μετά και πάλι… Ντεσάν!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντεσάν, οδήγησε την Εθνική ομάδας της χώρας του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Ως ποδοσφαιριστής συνέδεσε το όνομά του με τις επιτυχίες της Εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ του 1998 και το EURO 2000, ενώ υπήρξε «εγκελαφικός» χαφ. Ο λόγος για τον Ντιντιέ Ντεσάν, που καθοδήγησε στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη «κούπα», την οποία είχε σηκώσει ως αρχηγός των «τρικολόρ» στο Παρίσι.

inner

Μπορεί να δέχθηκε… τόνους κριτικής για τις επιλογές του και την αποτυχία στο EURO 2016, ωστόσο ο 49χρονος προπονητής πήρε πλέον την εκδίκησή του και κρίνεται επιτυχημένος, αφού «έστησε» πολύ σωστά την ομάδα του σε αυτό το τουρνουά και με το τρίπτυχο «ηρεμία, εμπιστοσύνη, συγκέντρωση» έφερε τη Γαλλία στην κορυφή του κόσμου.

inner

Θυμίζουμε ότι ο Ντεσάν ήταν ο αρχηγός των «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σήκωσε τότε το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ έγινε ο τρίτος -μετά τους Ζαγκάλο, Μπενκεμπάουερ- που κατακτά το Μουντιάλ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x