Euro 2024

Το πρόσωπο της ημέρας: Ο Μέσι για όλα όσα ΔΕΝ έκανε!

Όπως στην Μπαρτσελόνα προσφέρει αλλά και καρπώνεται τα «καλά» της εύρυθμης λειτουργίας της, έτσι και τώρα οφείλουμε να «φορτώσουμε» στο πρόσωπό του τη δική του τραγική εμφάνιση όπως και της Αργεντινής

Οι επιλογές για το πρόσωπο της ημέρας ήταν περιορισμένες. Και όταν ο Εμπαπέ, για το γκολ που πέτυχε στο ματς της Γαλλίας καλείται να τα... βάλει με κάποιον από το ματς της Αργεντινής με την Κροατία τότε, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Και ειδικά για όσα είδαμε στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας ο τίτλος του προσώπου της ημέρας θα οφείλει να είναι «αρνητικός» με αποδέκτη τον Λιονέλ Μέσι...

Δύσκολη επιλογή την στιγμή που οι περισσότεροι επικεντρώνουν το βλέμμα τους στον Χόρχε Σαμπάολι. Σίγουρα ο προπονητής της Αλμπιτσελέστε έχει μέρος ευθύνης για την τραγική εικόνα της ομάδας στον αγώνα με την Κροατία. Για τι επιλογές που έκανε και τον τρόπο με τον οποίο προετοίμασε την ομάδα του. Άλλο τόσο όμως και περισσότερο –για εμάς- έχει ο Λιονέλ Μέσι.

Όπως στην Μπαρτσελόνα προσφέρει αλλά και πολλές φορές καρπώνεται τα «καλά» της εύρυθμης λειτουργίας της, έτσι και τώρα οφείλουμε να «φορτώσουμε» στο πρόσωπό του την τραγική εικόνα όλης της Αργεντινής.

Σίγουρα ο «Λίο» δεν φταίει που ο Καμπαγιέρο δεν μπορεί να διώξει σωστά την μπάλα ή που ο Οταμέντι ακόμη ψάχνει τον Μόντριτς αλλά φέρει μεγάλη ευθύνη για πολλά άλλα.

inner

Γιατί; Διότι ως αρχηγός της ομάδας και ως φυσικός ηγέτης της δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να συνεφέρει τους συμπαίκτες του καλώντας τους να βγουν από τον λήθαργο τον οποίο βρίσκονταν. Ούτε τους... επίπληξε για την εικόνα τους, τα λάθη τους κτλ, ούτε έστω τονώνοντάς τους ψυχολογικά.

Και ατομικά όμως δεν έκανε κάτι... που να θυμίζει το επίπεδό του όταν φορά τα χρώματα της Μπαρτσελόνα. Αφέθηκε στον γενικό... βούρκο του συνόλου της Αργεντινής μην προσπαθώντας να ξεχωρίσει ή να παρασύρει –έστω- τους συμπαίκτες του με την διάθεσή του να παίξει, να ζητήσει τη μπάλα και να πάρει πρωτοβουλίες.

Από τον Λιονέλ Μέσι, το ποδόσφαιρο έχει μεγάλες απαιτήσεις. Και την στιγμή που όλοι έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα πάνω του οφείλει να αποδείξει κάτι. Σήμερα όμως δεν το έκανε και δικαίως –για εμάς- του αποδίδεται με «αρνητικό» ύφος ο τίτλος του προσώπου της ημέρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x