Euro 2024

Το πρόσωπο της ημέρας: Χάρι Κέιν, ο λυτρωτής

Μπορεί η Αγγλία να απείχε λίγα δευτερόλεπτα από το να ξεκινήσει με το… αριστερό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο ο Χάρι Κέιν εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός και έδωσε τη λύση.

Το σκηνικό συνηθισμένο…

Η Αγγλία σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση έδειχνε να μην… μπορεί και η γκέλα στο εναρκτήριο παιχνίδι της στο Μουντιάλ κόντρα στην
Τυνησία έμοιαζε να βρίσκεται προ των πυλών. Η ιστορία θα επαναλαμβανόταν ξανά όπως είχε συμβεί τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όσο και σε εκείνο της Νότιας Αφρικής.

Ο Χάρι Κέιν μπορεί να άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με το τέρμα που σημείωσε από κοντά στο 11’, ωστόσο ο Γουόκερ έβαλε… εμπόδια με το
χαζό πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σασί στο 35’. Οι Τυνήσιοι είχαν καταφέρει να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, έχοντας αποκρούσει όλες τις αγγλικές επιθέσεις και απείχαν λίγα μόλις δευτερόλεπτα από το να κατακτήσουν μία πάρα πολύ σημαντική ισοπαλία, που θα τους έβαζε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Όλα αυτά ωστόσο, μέχρι ο Χάρι Κέιν να κάνει και πάλι την εμφάνισή του. Ο κάπτεν αποφάσισε να πει την τελευταία κουβέντα στο ματς και για ακόμα μία φορά βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά κάνοντας του… κεφαλιού του.

Στο 91’, λοιπόν, και ενώ κάθε αγγλική ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί, μετά το κόρνερ του Τρίπιερ και την πρώτη κεφαλιά του Μαγκουάιρ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπεν Μουσταφά και έδωσε το έναυσμα για να… γκρεμιστούν όλες οι αγγλικές pubs.

Ένα ονειρεμένο ντεμπούτο με δύο τέρματα για τον επιθετικό της Τότεναμ, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δικαιολογημένα, λοιπόν, το βραβείο του πολυτιμότερου της ημέρας καταλήγει σε έναν ποδοσφαιριστή που στα 24 του χρόνια κουβαλά στις πλάτες του, τις ελπίδες ενός ολόκληρου έθνους και μοιάζει έτοιμος να το βγάλει από την αφάνεια των τελευταίων ετών.



Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x