Euro 2024

Βέλγιο: Η τελευταία ευκαιρία μιας «χρυσής» φουρνιάς

Να καταφέρει να δικαιολογήσει την εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών των τελευταίων ετών θέλει το Βέλγιο, το οποίο κυνηγά τη παρθενική του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ένα Βέλγιο που έχει και τον τρόπο αλλά και την ποιότητα!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχοντας ωριμάσει μετά τη χαμένη ευκαιρία για μια θέση στην τετράδα στο Μουντιάλ του 2014, θα ταξιδέψουν στη Ρωσία προκειμένου να δικαιώσουν όλον αυτό το θόρυβο που γίνεται για χάρη τους. Έχοντας ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ στην διοργάνωση με παίκτες παγκοσμίου κλάσεως, υπάρχει πίστη πως η φετινή θα είναι η χρονιά τους και πως θα καταφέρουν αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ. Η συμμετοχή σε έναν τελικό Μουντιάλ!

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Προκρίθηκε ως πρώτη και… καλύτερη από τον 8ο όμιλο των προκριματικών, ο οποίος αποτέλεσε και τον όμιλο της Εθνικής μας. Μάλιστα, ήταν η πρώτη χρονικά ευρωπαϊκή χώρα που σφράγισε το «διαβατήριο» από τους ομίλους για τα τελικά. Ολοκλήρωσε την προκριματική φάση αγγίζοντας το… απόλυτο, αφού συγκέντρωσε 28 εκ των 30 συνολικά βαθμών, με μοναδική απώλεια την εντός έδρας ισοπαλία με την Ελλάδα. Ουσιαστικά δεν είχε… αντίπαλο κόντρα σε Ελλάδα, Βοσνία, Εσθονία, Κύπρο και Γιβραλτάρ καταφέρνοντας να σημειώσει συνολικά 43 τέρματα σε 10 παιχνίδια (μαζί με τη Γερμανία η καλύτερη επίθεση) και να δεχθεί μόλις 6. Ξεχώρισαν το 8-1 επί της Εσθονία αλλά και το 9-0 επί του αδύναμου Γιβραλτάρ. Μεγαλύτερο «κανόνι» ο Ρομέλου Λουκάκου με 11 τέρματα.

Το «αστέρι»

inner

Δύσκολη επιλογή, καθώς πρόκειται πιθανότατα για μία εκ των πιο ταλαντούχων ομάδων στη διοργάνωση. Ίσως αυτός που ξεχωρίζει και που η παρουσία του θα κρίνει σε τεράστιο βαθμό την πορεία της χώρας στη διοργάνωση είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε εκπληκτική σεζόν με την Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας με… περίπατο το πρωτάθλημα Αγγλίας. Θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο κέντρου και επίθεσης και ουσιαστικά εκείνον που θα έχει στα χέρια του την ευθύνη της οργάνωσης και παράλληλα του ταΐσματος του Λουκάκου.

Αξίζει να τον δεις

inner

Στην καλή του μέρα δεν… μαρκάρεται, κάτι που το έχουν καταλάβει πολλοί αμυντικοί της Πρέμιερ Λιγκ. Ο λόγος για τον Έντεν Αζάρ, ο οποίος κουβαλά στις πλάτες του πολλές από τις ελπίδες των «κόκκινων διάβολων» για διάκριση. Αποτελεί μαζί με τον Λουκάκου τη βασική επιθετική απειλή και μάλιστα έχει την ευθύνη να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η παρουσία του και η κατάσταση που θα βρίσκεται θα κρίνουν πολλά. Μετρά 84 συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας βρει δίχτυα 21 φορές, ενώ έχει καταγράψει και 23 ασίστ.

Πιθανή ενδεκάδα:

inner

Η αποστολή

inner

Τερματοφύλακες:
Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι), Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ), Κοέν Καστέελς (Βόλφσμπουργκ).

Αμυντικοί:
Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Γιαν Βερτόνχεν (Τότεναμ), Βενσάν Κομπανί (Μαν. Σίτι), Τόμας Βερμάελεν (Μπαρτσελόνα), Λοράν Σιμάν (Λος Άντζελες FC), Τόμας Μενιέ (Παρί), Ντεντρίκ Μπογιατά (Σέλτικ).

Μέσοι: '
Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μαν. Σίτι), Μούσα Ντεμπελέ (Τότεναμ), Αξέλ Βίτσελ (Τιαντζίν), Μαρουάν Φελαϊνί (Μαν. Γιουνάιτεντ), Γιανίκ Καράσκο (Ντάλιαν Γιφάνγκ), Νασέρ Σαντλί (Γουέστ Μπρομ), Λεάντερ Ντεντόνκερ (Άντερλεχτ), Τοργκάν Αζάρ (Γκλάντμπαχ), Γιούρι Τίλεμανς (Μονακό).

Επιθετικοί:
Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Ρομέλου Λουκάκου (Μαν. Γιουνάιτεντ), Μισί Μπατσουαγί (Ντόρτμουντ), Αντνάν Γιανουζάι (Ρεάλ Σοσιεδάδ)

Στην άκρη του πάγκου

inner

Ανέλαβε το… τιμόνι της χώρας το Σεπτέμβριο του ’16 ξεκινώντας με το… αριστερό και με φιλική ήττα από την Ισπανία (2-0). Έκτοτε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μετρά 17 σερί παιχνίδια δίχως ήττα και απολογισμό 12 νίκες και 5 ισοπαλίες. Το 3-4-2-1 έχει πλέον καθιερωθεί για τα καλά και δύσκολα αλλάζει. Αν καταφέρει να βρει απάντηση στο πρόβλημα που υπάρχει στο αριστερό άκρο και τον… αφελή αμυντικά Καράσκο, τότε θα δει την ομάδα του να πηγαίνει μακριά. Τεχνικός… Πρέμιερ Λιγκ, μια και όλη του η καριέρα στους πάγκους μέχρι σήμερα ήταν στο Νησί, έχοντας αναλάβει κατά σειρά τις Σουόνσι, Γουίγκαν και Έβερτον.

Πότε παίζει

- 18/6 Βέλγιο-Παναμάς (18:00)
- 23/6 Βέλγιο-Τυνησία (15:00)
- 28/6 Αγγλία-Βέλγιο (21:00)

Πού στοχεύει

Πρόκειται ίσως για μία εκ των τελευταίων ευκαιριών αυτής της γενιάς παικτών να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό της ως «χρυσή φουρνιά». Μπορεί ο δρόμος να είναι δύσβατος, ωστόσο οτιδήποτε χειρότερο από την παρουσία τουλάχιστον στην 8αδα θα θεωρηθεί τεράστια αποτυχία. Από κει και έπειτα, θα χρειαστεί δεδομένα μία υπέρβαση, καθώς θα βρεθεί είτε στο μονοπάτι της Βραζιλίας (ως πρώτη του ομίλου) είτε σε αυτό της Γερμανίας (ως δεύτερη). Το ταλέντο της είναι για… μακριά, όμως αυτό μόνο δεν αρκεί για το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x