Champions League

Μυθική ανατροπή από Γιουνάιτεντ και τέζα η Γιουβέντους!

Γι’ αυτό είσαι Γιουνάιτεντ! Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 65’ από την γκολάρα του Κριστιάνο, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο τούμπαρε τη Γιούβε στο 86’ και το 89’ και πήρε τη νίκη (1-2) στο Τορίνο!

Τα έχει ξανακάνει, συνεχίζει να το κάνει και μάλλον αυτό είναι το γραφτό της!

Μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πολλοί την είχαν ξεγραμμένη στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους, που θεωρείται (και όχι άδικα) μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες στη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάτα στο 86' και στο 89' με αυτογκόλ του Άλεξ Σάντρο, έφεραν... τούμπα την γκολάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 65' και «τέζαραν» τη Γιουβέντους μέσα στο σπίτι της!

Πλέον, με αυτό το αποτέλεσμα, η Γιουνάιτεντ νιώθει αρκετά πιο άνετα βαθμολογικά, αφού... ρέφαρε την εντός έδρας απώλεια που είχε με Βαλένθια και Γιουβέντους και κρατά στην 3η θέση τη Βαλένθια, ενώ η Γιούβε παραμένει στην 1η θέση του ομίλου με 9 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά το ματς, προφανώς η Γιουβέντους είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μόνο μετά το 30' άρχισε να δημιουργεί πραγματική απειλή στην αντίπαλη εστία, με τον Ντε Χέα στο 33' να αποσοβεί το αυτογκόλ του Μάτιτς με σπουδαία επέμβαση, ενώ στο 35' το πλασέ του Κεντίρα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στο δεύτερο μέρος το μοτίβο δεν άλλαξε δραματικά, με τον Μαρσιάλ στο 48' να χάνει την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της Γιουνάιτεντ, αλλά στο 50' η Γιουβέντους στάθηκε άτυχη, αφού σημάδεψε και πάλι το δοκάρι στο πλασέ του Ντιμπάλα στο 50'. Σε σχέση με άλλα ματς, η άμυνα της ομάδας του Μουρίνιο έπαιρνε καλό βαθμό, αλλά στο 65' μίλησε η ποιότητα και μοναδικότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος δεν χρειάστηκε καν να κοντρολάρει την μπάλα από τη σέντρα 30 μέτρων από τον Μπονούτσι και με απευθείας βολέ δεν άφησε περιθώριο στον Ντε Χέα, με τον πρώην άσο της Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζει αυτή τη φορά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ομάδα που τον έβαλε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Όσο περνούσε η ώρα, η Γιουνάιτεντ άρχισε να ψάχνει τις ευκαιρίες της, μπήκε στο ματς και ο Ράσφορντ, οπότε πράγματι έγινε επικίνδυνη και βρήκε το γκολ στο 86'. Ο Πογκμπά κέρδισε το φάουλ στο ημικύκλιο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ιδανική εκτέλεση ο Μάτα «ζωγράφισε» τον Σέζνι. Αλλά, το καλύτερο για τη Γιουνάιτεντ δεν είχε έρθει ακόμα!

Με νέα στατική φάση και παιδική συμπεριφορά της άμυνας της Γιούβε, Μπονούτσι και Άλεξ Σάντρο έστειλαν μόνοι τους την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιουβέντους 9 (7-2)
2. Μαν. Γιουνάιτεντ 7 (5-2)
3. Βαλένθια 5 (4-4)
4. Γιουνγκ Μπόις 1 (2-10)

Το πρόγραμμα της επόμενης (5ης) αγωνιστικής (27/11)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουνγκ Μπόις
Γιουβέντους - Βαλένθια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x