Stoiximan Super League

«Να διασφαλιστεί η απαίτηση της ΑΕΚ από Ψωμιάδη»

Υποχρέωση προς την ΑΕΚ -και ενδεχομένως λύση για το μέλλον της- χαρακτηρίζει τη διασφάλιση της απαίτησης από τον Ψωμιάδη ο Αλέξης Αλεξίου.

Το πρώτο σύνθημα ανασύνταξης μετά την καταστροφική εξέλιξη του υποβιβασμού της ΑΕΚ έδωσε ο Αλέξης Αλεξίου.

Με επιστολή του προς το υπόλοιπο Δ.Σ. το μέλος και χρηματοδότης της ομάδας μπάσκετ, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει μια σειρά ενεργειών -μέσω των οποίων θα αποδοθούν ευθύνες για το παρελθόν και θα αναζητηθούν λύσεις για το μέλλον.

Στο πρώτο σκέλος λοιπόν ζητά να ελεγχθεί το ενδεχόμενο παράνομης συμπεριφοράς και σκόπιμης κακοδιαχείρισης από προηγούμενες διοικήσεις.

Στο δεύτερο, δε, χαρακτηρίζει υποχρέωση προς την ΑΕΚ τη διασφάλιση της οικονομικής απαίτησης από τον Ψωμιάδη και την εκχώρηση μέρους της ώστε να αποπληρωθούν από ‘κει τα χρέη σε Δημόσιο και τρίτους.


Αναλυτικά η επιστολή Αλεξίου

«Μετά από τις τελευταίες αγωνιστικές εξελίξεις και ανεξαρτήτως της εκβάσεως της εφέσεως, θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση έναντι της ΑΕΚ, να προβούμε άμεσα στις κάτωθι ενέργειες:

(1) Μελέτη Εργολαβικού ΑΕΚ - Οικονομόπουλου, προς διασφάλιση απαιτήσεων του εντολοδόχου δικηγόρου και κυρίως της ΑΕΚ για το υπόλοιπο του ποσού που έχει επιδικασθεί τελεσιδίκως.

(2) Έλεγχος για το αμετάκλητο της τελεσίδικης απόφασης Ψωμιάδη.

(3) Λήψη πιστοποιητικού εκπρόθεσμης άσκησης αναίρεσης, σε περίπτωση που έχει ασκηθεί τέτοια.

(4) Εκχώρηση μέρους απαίτησης Ψωμιάδη προς το Δημόσιο κάθε οφειλόμενου ποσού με προσαυξήσεις και τόκους μέχρι σήμερα.

(5) Εκχώρηση μέρους απαίτησης Ψωμιάδη προς Ερασιτεχνική ΑΕΚ προς εξόφληση των μέχρι σήμερα οφειλομένων.

(6) Εκχώρηση μέρους απαίτησης Ψωμιάδη προς παίκτες, προσωπικό και προμηθευτές, Φωτίου, αναλογικά.

(7) Έναρξη διαδικασιών για εκ μέρους του Δημοσίου κατάσχεση εις χείρας Ψωμιάδη της απαίτησής του έναντι της ΑΕΚ.

(8) Έναρξη διαδικασιών για εκ μέρους του Ερασιτεχνικού Σωματείου ΑΕΚ κατάσχεση εις χείρας Ψωμιάδη της απαίτησής του έναντι της ΑΕΚ.

Με τις παραπάνω ενέργειες επιδεικνύουμε τουλάχιστον συμπεριφορά εταιρικής αξιοπιστίας και διαφυλάσσουμε τους πιστωτές μας (στο μέτρο του εφικτού) παραπέμποντας στην Ελληνική Πολιτεία τη συνέχιση της διαδικασίας για τη είσπραξη των απαιτήσεων Ψωμιάδη.

Επίσης σβήνονται οι όποιες καχυποψίες περί εύνοιας Ψωμιάδη, καθώς οι απαιτήσεις θα έχουν εκχωρηθεί ή και κατασχεθεί από τρίτους, αλλά και οι καχυποψίες περί σκόπιμου υποβιβασμού και περαιτέρω συμμετοχής στη Γ' Εθνική για αποφυγή πληρωμής των χρεών.

Περαιτέρω θεωρώ ότι πρέπει να ελεγχθεί το ενδεχόμενο παράνομης συμπεριφοράς και σκόπιμης κακοδιαχείρισης εκ μέρους των προηγουμένων νομίμων εκπροσώπων των προηγούμενων Διοικήσεων και να υποβληθεί -σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες παράνομες συμπεριφορές- μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους.

Αυτό πρέπει να συμβεί κατά τη γνώμη μου, ανεξαρτήτως της αγωνιστικής πορείας της ομάδας και δη ακόμη κι αν η ομάδα συνεχίσει να συμμετέχει στη Σούπερ Λίγκα. Ακόμη να εξετασθεί και το ενδεχόμενο αστικής ευθύνης του Βιντιάδη. Η ΑΕΚ είναι υπεράνω προσώπων.

Πρέπει μέχρι την τελευταία στιγμή συμμετοχής μας στο ΔΣ να διαφυλάξουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ομάδας.

ΣΗΜ: Πέραν των ανωτέρω διοικητικών ενεργειών, πρέπει να εκτιμηθεί η κατάσταση της επόμενης ημέρας στο «αγωνιστικό τμήμα» και να συνταχθεί σχεδιασμός από την τεχνική ηγεσία για τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Κρίσιμο είναι να υπάρξουν πρώτες τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών σχετικά με την παραμονή τους στην ομάδα, ανεξάρτητα από το πρωτάθλημα (Α, Β, Γ) στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα.

ΑΕΚΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Αλέξης Αλεξίου»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x