Ιταλία

Νάπολι: Τέταρτη καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη!

Πετυχαίνοντας τρία γκολ απέναντι στην Κιέβο, η επίθεση της Νάπολι έφτασε συνολικά τα εξήντα, απόδοση που την κατατάσσει ως τέταρτη καλύτερη στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Νάπολι του Μαουρίτσιο Σάρι είναι η τέταρτη καλύτερη επίθεση μεταξύ των ομάδων που λαμβάνουν μέρος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Τι και αν το βαρύ «πυροβολικό» του κλαμπ, ο Αργεντινός επιθετικός Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αποχώρησε το καλοκαίρι με προορισμό το Τορίνο και τη Γιουβέντους συγκεκριμένα; Τι και αν ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε για να μπει στα «παπούτσια» του «Πιπίτα», ο Πολωνός Αρκάντιους Μίλικ, παρά το καλό ξεκίνημα που είχε στη σεζόν, τέθηκε εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού (ρήξη χιαστών); Η γραμμή κρούσης της Νάπολι, με την τριάδα Ινσίνιε- Μέρτενς- Καγεχόν, πετάει «φωτιές»!

Βρίσκοντας δίχτυα τρεις φορές απέναντι στην Κιέβο Βερόνα, οι «παρτενοπέρι» έφτασαν συνολικά τα 60 γκολ σε 25 αναμετρήσεις στο Campionato, έχοντας ένα μέσο όρο 2,4 τερμάτων ανά παιχνίδι, σκοράροντας λιγότερο μόνο από τη Μονακό με 2,9 γκολ ανά ματς (76 γκολ σε 26 αγωνιστικές) και τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που πανηγυρίζουν την παραβίαση της αντίπαλης εστίας 2,6 φορές ανά αγώνα αμφότερες (61 γκολ σε 22 «στροφές» της Πριμέρα).

Συγκριτικά μάλιστα με την περσινή εξαιρετική επιθετικά χρονιά, οι «ατζούρι» έχουν σκοράρει στο ίδιο διάστημα επτά φορές περισσότερες! Επιπλέον η Νάπολι παρέμεινε αήττητη για 14ο παιχνίδι στη Serie A, κάτι που είχε να συμβεί από τον Ιανουάριο του 2010.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x