Stoiximan Super League

Νέα μεγάλη απειλή για τον Ολυμπιακό!

Την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση για τα επεισόδια με την ΑΕΚ, η εισαγγελία Πειραιά διέταξε προκαταρκτική έρευνα για ξυλοδαρμό των παικτών του Πλατανιά και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών!

Νέοι δικαστικοί μπελάδες –μετά την υπόθεση που εκκρεμεί για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ- για τον Ολυμπιακό που θέτουν εν αμφιβόλω την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος!

Όπως μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, η Εισαγγελία Πειραιά διέταξε προκαταρκτική έρευνα για ξυλοδαρμό των παικτών του Πλατανιά στο πρόσφατο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες στις 4 Απριλίου (τρεις μέρες μετά το εν λόγω παιχνίδι) εστάλη έγγραφο στο αρμόδιο τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, ζητώντας να κληθούν μάρτυρες από την πλευρά των Κρητικών προκειμένου να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς συνέβη στα αποδυτήρια.

Εν τέλει το έγγραφο... έφτασε το Σάββατο στα χέρια των ανθρώπων του Πλατανιά -κι ενώ για αδιευκρίνιστο λόγο έμεινε στα... συρτάρια μέχρι χθες- με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία των αθλητών, αλλά και των μελών της αποστολής, ούτως ώστε να καταθέσουν και να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο Πλατανιάς είχε βγάλει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για προπηλακισμούς και «κλίμα εκφοβισμού» στην αποστολή της ομάδας κι ενώ πριν λίγες μέρες ο Χρήστος Καρυπίδης «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για όλα όσα βίωσε εκείνο το βράδυ (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν μιλάμε απλώς για πιθανές ποινικές κυρώσεις (λόγω της παρέμβασης της Εισαγγελίας Πειραιά), αλλά απειλείται και σε αθλητικό επίπεδο. Κι αυτό διότι, θεωρείται βέβαιο πως θα επέμβει ΚΑΙ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι ερυθρόλευκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι ξανά με τον Άρθρο 29 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί «Βίας», που περιλαμβάνει ποινές έδρας, αφαίρεσης 6 βαθμών μέχρι και υποβιβασμού! Κι όλα αυτά, φυσικά, την ώρα που αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπου οι καταθέσεις και οι εκθέσεις «καίνε» τον Ολυμπιακό και υπάρχει σοβαρή απειλή για -6 (γι' αυτό και το «κυνηγά» ο ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή είναι στο -6 από τους Πειραιώτες).

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών (…) Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και,
δ) υποβιβασμός ομάδας».

Αξίζει να σημειωθεί πως πως πεδίο εφαρμογής πιθανόν να βρει και το Άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο αναφέρεται σε «Διαστρέβλωση-αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνα» και προβλέπει αφαίρεση 7 βαθμών!

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία και η πράξη ή η παράλειψη δεν τιμωρείται με ειδική διάταξη του παρόντος κανονισμού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ.

Επίσης, σωρευτικά, θα του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και σε ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση η ποινή αυτή θα επιβάλλεται ισοβίως.

Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ έως 80.000 ευρώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x