Γερμανία

Νέα «τριάρα» και κορυφή για Λεβερκούζεν, πήρε τη... ματσάρα η Χόφενχαϊμ!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κέρδισε… σβηστά 3-0 τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ κι έκανε το 2Χ2 στη Bundesliga, όπως και η Φράιμπουργκ για πρώτη φορά στην ιστορία της! Ο Σταφυλίδης νίκησε τον Καπίνο.

Σε παράταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η… φουριόζα Μπάγερ Λεβερκούζεν την εκτός έδρας αναμέτρησή της με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, όπως φανερώνει και το τελικό 3-1 με το οποίο «έπιασε» την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουντ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «ασπιρίνες» ήταν εμφανώς καλύτερες από τον αντίπαλό τους, πήραν κεφάλι στο σκορ με… αυτογκόλ από τα αποδυτήρια, μόλις στο 6’, για να έρθουν δύο ακόμα τέρματα σε διάστημα έξι λεπτών και να «καθαρίσουν» ουσιαστικά το «τρίποντο».

Με τον Αράνγκις αρχικά -κι ενώ υπήρξε χρήση του VAR- και τον Μπελαραμπί, ύστερα από τη δεύτερη φετινή ασίστ του Φόλαντ, να εξασφαλίζουν για την ομάδα τους η νίκη, προτού καν πάνε στα αποδυτήρια, αφού στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν απλά να σημειώσουν το γκολ της τιμής στο 80ο λεπτό, με τον Μοράλες!



Ματσάρα έγινε στο Σινζχαϊμ, με τη Χόφενχαϊμ να κερδίζει τη Βέρντερ Βρέμης με 3-2, στην ελληνική «μονομαχία» της δεύτερης αγωνιστικής! Χάρη στο πρώτο γκολ του Φίλκρουγκ μετά την επιστροφή του στη Βρέμη, η Βέρντερ προηγήθηκε εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ, στο 41’. Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές μέσα σε ένα πεντάλεπτο στην επανάληψη, με τους Μπίτσαξιτς και Μπεμπού να κάνουν «σεφτέ» και να διαμορφώνουν το 2-1. Ο Φίλκρουγκ είχε ακυρωθέν γκολ, για χέρι, με τη χρήση VAR, οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Έγκεσταϊν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 77’, όμως ο Οσάκο σκόραρε μετά από 11 ματς ισοφαρίζοντας τέσσερα λεπτά μετά! Η ομάδα του Κράιχγκαου που είχε για βασικό τον Σταφυλίδη, σε αντίθεση με τον Καπίνο ο οποίος έμεινε στον πάγκο της Βέρντερ, βρήκε την… λύτρωση από την κεφαλιά του Καντεράμπεκ, στο 87ο λεπτό.



Με ανατροπή… από ημίχρονο, η Φράιμπουργκ έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκίνημα με 2Χ2 στη Bundesliga, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Πάντερμπορν, με την οποία ξεκίνησε ο ομογενής Βασιλειάδης, με 3-1. Οι νεοφώτιστοι ήταν καλύτεροι, ειδικά στο πρώτο μισό του ματς και προηγήθηκαν με τον Μάμπα να σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ο Βάλντσμιντ τον… μιμήθηκε με ισάριθμη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να έρθουν πρώτα ο «γερόλυκος» Πέτερσεν και στο τέλος της αναμέτρησης ο νεοαποκτηθέντας Κβον και να χαρίσουν το «διπλό» στους φιλοξενούμενους...



Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε και η Γκλάντμπαχ, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα στο Μάιντς από νωρίς, ισοφάρισε πριν το ημίχρονο, ενώ μέσα σε δύο λεπτά με πρωταγωνιστή τον Πλεά που έκανε τα 2-1 και «σέρβιρε» το 3-1 στον Εμπολό έφυγε από το Παλατινάτο με το «τρίποντο»!

Τον πρώτο της βαθμό στη Bundesliga πανηγύρισε η Ουνιόν Βερολίνου, στο ματς με την Άουγκσμπουργκ, μετά το ισόπαλο μεταξύ τους 1-1. Οι γηπεδούχοι είδαν τον… καινούργιο Βάργκας να ανοίγει λογαριασμό, αλλά οι «πρωτευουσιάνοι» κατάφεραν να επιστρέψουν. Προειδοποίησαν στο 78’, με το δοκάρι του Λεντς, για να ισοφαρίσουν δύο λεπτά μετά με τον Άντερσον, ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω απευθείας κόκκινης του Σλότερμπεκ.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Παρασκευή 23/8
Κολωνία-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-3
(29’ Ντρέξλερ - 70’ Σάντσο, 86’ Χακίμι, 90’+4’ Αλκάθερ)

Σάββατο 24/8
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3
(82’ Μοράλες - 6’ αυτ. Μπέικερ, 33’ Αράνγκις, 39’ Μπελαραμπί)

Μάιντς-Γκλάντμπαχ 1-3
(18’ Κουέισον - 31’ Λάινερ, 77’ Πλεά, 79’ Εμπολό)

Άουγκσμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου 1-1
(59’ Βάργκας - 80’ Άντερσον)

Πάντερμπορν-Φράιμπουργκ 1-3
(3’ Μάμπα - 21’ πεν. Βάλτσμιντ, 40’ Πέτερσεν, 90’ Κβον)

Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης 3-2
(54' Μπίτσαξιτς, 59’ Μπεμπού, 87’ Καντεράμπεκ - 42’ Φίλκρουγκ, 81’ Οσάκο)

Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 25/8
Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 19:00

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Παρασκευή 30/8
Γκλάντμπαχ-Λειψία 21:30

Σάββατο 31/8
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Φράιμπουργκ-Κολωνία 16:30
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 16:30
Βόλφσμπουργκ-Πάντερμπορν 16:30
Ουνιόν Βερολίνου-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 1/9
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φορτούνα Ντίσελντορφ 19:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x