Κύπελλο Ελλάδας

Νέα τριάρα και τελικός για τον ΠΑΟΚ!

Έτοιμος να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του ο ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν και πάλι 3-1 του Πανιωνίου (συνολικό σκορ 6-2) στην άδεια Τούμπα και περιμένουν αντίπαλο στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Τελικός και πάλι για τον ΠΑΟΚ που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο ματς (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) του Πανιωνίου με 3-1 διαμορφώνοντας τελικό σκορ στο 6-2 σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη στη Νέα Σμύρνη, αυτή τη φορά στην άδεια Τούμπα και έκλεισαν ραντεβού στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Μόλις στο 21' ο Κουλούρης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από κόρνερ του Πέλκα, ωστόσο στο 40' ο Μασούρας με πολύ δυνατό σουτ σε εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Ωστόσο, στο β' μέρος και έπειτα από διαρκή πίεση στα καρέ του Κότνικ, στο 68' ο Πέλκας με το καλύτερο γκολ της βραδιάς έκανε το 2-1, ενώ με πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο Μάτος από τον Μπανανά) ο Πρίγιοβιτς στο 80' έγραψε το τελικό 3-1. Με 10 παίκτες από το 70' ο Πανιώνιος λόγω δεύτερης κίτρινης στον Μακρύλλο, από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, με τον Κουλούρη (14') και τον Μασούρα (35').

Το ματς

Υποψιασμένος από το ματς πρωταθλήματος ο Πανιώνιος, δεν ήθελε να δεχθεί και πάλι ένα πολύ γρήγορο γκολ στην άδεια Τούμπα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ άρχισε από πολύ νωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες στην περιοχή του Κότνικ, με τους Πέλκα, Λημνιό και Κουλούρη να είναι πολύ ορεξάτοι.

Μόλις στο 5’ ο Λημνιός έστρωσε την μπάλα στον Σάκχοφ, αλλά το σουτ του Ουκρανού απέκρουσε ο Κότνικ, ενώ στο 14’ ο διεθνής –πλέον- επιθετικός του Δικεφάλου, ολοκλήρωσε με δυνατό σουτ τη συνεργασία του Λημνιού με τον Πέλκα, ωστόσο η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Η τελευταία προειδοποίηση του ΠΑΟΚ πριν από το γκολ ήρθε στο 17’, με τον Κότνικ να λέει «όχι» στον Πέλκα, στο πλάσε που επιχείρησε από πλάγια θέση.

Το μοιραίο για τους «κυανέρυθρους» ήρθε τελικά στο 21’, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά από τον Μακρύλλο στο ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ.

Ο Πανιώνιος, αφού δέχθηκε το τέρμα, αποφάσισε να μπει στις συνθήκες ενός ματς που η έκβασή του είχε κριθεί από το πρώτο 90λεπτο και στο 28’ έκανε την πρώτη του ουσιαστική τελική προσπάθεια, με το σουτ του Μπραχίμι να περνά άουτ ενώ στο 35’ ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι στην κεφαλιά που έπιασε από τη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Οικονομίδη και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Βαρέλα.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης δεν άργησε να έρθει, αφού στο 40’ με την άψογη εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, από στρώσιμο του Κόρμπου, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Από την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, αρχής γενομένης από το 48’, με τον Λημνιό να στέλνει από ευνοϊκή θέση τη μπάλα άουτ, χωρίς να εκμεταλλεύεται την πάσα του Μάτος και στη συνέχεια οι Πέλκας (50’), Μπίσεσβαρ (55’) και Σάκχοφ δεν τέλειωσαν σωστά τις φάσεις, με τον Κότνικ να είναι σταθερός.

Οι τίτλοι… τέλους στο όποιο ενδιαφέρον υπήρχε ακόμα στην αναμέτρηση έβαλε ο Πέλκας με μια εκπληκτική έμπνευση στο 68’. Ο Κάμπος του γύρισε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο αρχηγός του Δικεφάλου με ωραία λόμπα-πλασέ νίκησε τον Κότνικ, διαμορφώνοντας το 2-1.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 80’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς, αφού προηγουμένως ο Μάτος είχε ανατραπεί από τον Μπανανά εντός περιοχής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1, Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76’ Κάνιας), Αζεβέδο - Σάκχοφ, Μαουρίσιο – Λημνιός (60’ Κάμπος), Πέλκας, Μπίσεσβαρ – Κουλούρης (61’ Πρίγιοβιτς).

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μακ.

Πανιώνιος (4-2-3-1, Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ - Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (46’ Πινιώτης) - Κόρμπος, Οικονομίδης - Μακρύλλος, Μασούρας (63’ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75’ Νόβακ) – Γεσίλ

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Μπαντής, Σαββίδης, Βουκελάτος, Ντουρμισάι

Το Live της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος
Α’ βοηθός: Σίπκας Ιωάννης
Β’ βοηθός: Δημητριάδης Ιορδάνης
4ος: Γκάγκας Δημήτρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x