Ιταλία

Νέες προκλήσεις των ακροδεξιών οπαδών της Λάτσιο!

Όσο κι αν προσπάθησε η Λάτσιο να περάσει το μήνυμα της εξάλειψης του ρατσισμού από τον αθλητισμό και τα γήπεδα, οι οπαδοί της δεν βάζουν μυαλό και βεβήλωσαν ξανά τη μνήμη των νεκρών του Ολοκαυτώματος.

Στράφι πήγαν οι προσπάθειες της Λάτσιο να δείξει πως ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση μέσα στα γήπεδα, αφού οι οπαδοί της φαίνεται πως δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό, και βεβήλωσαν εκ νέου τη μνήμη των Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπολόνια.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε στο παιχνίδι με την Κάλιαρι, την περασμένη Κυριακή, όπου οι ακροδεξιοί «λατσιάλι» ύψωσαν πανό και κόλλησαν αυτοκόλλητα με τη μορφή της Άννας Φρανκ, του κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο σε ένα από τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωση, με τους οπαδούς να τραγουδούν παράλληλα αντισημιτικά συνθήματα.

Για να αποφύγει την κατακραυγή αλλά και να κατευνάσει τους φιλάθλους της η διοίκηση της Λάτσιο αποφάσισε οι παίκτες να κάνουν προθέρμανση φορώντας μπλουζάκι με το πρόσωπο της Άννας Φρανκ και το μήνυμα καταπολέμησης του ρατσισμού, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα διαβάστηκε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της άτυχης κοπέλας.

Παρόλες τις προσπάθειες των διοικούντων τη Λάτσιο οι οπαδοί τους, αρχικά μποϊκόταραν την αρχή του αγώνα με το να μην εισέλθουν στο γήπεδο μέχρι να διαβαστεί το απόσπασμα του βιβλίου, ενώ με την είσοδο του ξεκίνησαν καταφέρονται με αντισημιτικά συνθήματα και χειρονομίες, βεβηλώνοντας ξανά τη μνήμη όλων όσων χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Επιμέλεια: Μανώλης Μποτσέτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x