Stoiximan Super League

Νίκη... βάλσαμο για τη Λάρισα, ξανά «άσφαιρος» ο ΠΑΣ!

Η αποβολή του Τσικάρσκι στο 48’ οδήγησε στα γκολ των Γκόλια δύο λεπτά μετά και Ντέλετιτς στο 75’, με την ΑΕΛ να νικάει 2-0, παίρνοντας... ανάσα και διατηρώντας το «στείρο» σερί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Την πρώτη της νίκη, μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες πήρε η ΑΕΛ, που επικράτησε μέσα στην «AEL FC Arena» με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έμεινε για έκτο σερί παιχνίδι χωρίς «τρίποντο», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, ειδικότερα στο πρώτο 45λεπτο όπου και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να προηγηθούν. Χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στο δεύτερο ημίχρονο και να αποβληθεί ο Τσικάρσκι στο ξεκίνημα για να μπορέσουν να σκοράρουν, αρχικά με τον Γκόλια στο 50’ και εν συνεχεία με τον Ντέλετιτς, στο 75’. Παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» και ανεβαίνοντας στη μέση της βαθμολογίας!

Οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται να φωνάζουν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης για ένα οφσάιντ του Ντόλοβατς που δεν ήταν, αλλά και για τη φάση του 1-0, με τον Φατιόν να κάνει κίνηση προς τη μπάλα όντας «ακάλυπτος». Ωστόσο, παρουσιάστηκαν και πάλι προβληματικοί με αποτέλεσμα να φιγουράρουν στα χαμηλά «πατώματα» του βαθμολογικού πίνακα, όντες στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ…

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ απείλησε κυρίως από «στημένα», με εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ και γενικώς μετά το… μουδιασμένο της ξεκίνημα ήταν εμφανώς ανώτερη του αντιπάλου της.

Κάτι που αποτυπώθηκε μεν από την στατιστική υπηρεσία, όχι όμως και στον αγωνιστικό χώρο, όπου θα μετρούσε και περισσότερο. Εκεί όπου οι παίκτες των «βυσσινί» είχαν τέσσερις «καθαρές» φάσεις για να σκοράρουν, αλλά δεν το πέτυχαν σε καμία εξ αυτών...

Η πρώτη καταγράφηκε μόλις στο 14’, με τον Μπαργκάν να «πιάνει» ένα τρομερά δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Βελλίδη να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ! Ενώ δύο λεπτά μετά, ο Ντέλετιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ με το αριστερό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη και ακολούθως πέρασε άουτ.

inner

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Νούνιτς μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε υπό την πίεση του Αποστολόπουλου ήταν κάκιστο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Βελλίδης. Ενώ τρία λεπτά αργότερα, ξανά ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Τσικάρσκι, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη!

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και δέχθηκαν πολλή πίεση. Η αναγκαστική απουσία του Αθανασιάδη, με πρόβλημα στο ζέσταμα, δεν άλλαξε αρχικά τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος ωστόσο βλέποντας την ομάδα του να… ασφυκτιά, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως, οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανοίξουν εκείνοι το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, αν δεν «κοβόταν» λανθασμένα με οφσάιντ ο Ντόλεβατς κι ενώ θα έβγαινε τετ α τετ με τον Κρίστινσον...

Πρώτη φορά που απείλησαν ήταν στο 31’, με τον Τζημόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα ΝΑ περνάει άουτ, ενώ η καλύτερη τους στιγμή ήρθε στο 39’, με τον Γιάκο να τροφοδοτεί τον Ντόλοβατς, που σουτάρει έξω από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ!

inner

Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ έμεινε με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς, μετά την αποβολή του Τσικάρσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 48’, με την εν λόγω φάση να αλλάζει τα… πάντα. Αρχικά, το σύστημα του, με τον Πετράκη να περνάει τον Σιόντης δεξιά και τον Αποστολόπουλο αριστερά, στο 4-4-1 που εφάρμοσε κι ακολούθως το… σκορ.

inner

Με τη Λάρισα να προηγείται στο 50ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Γκόλιας στην… τρίτη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, με τον Φατιόν πάντως να επηρεάζει τη φάση, για να πετύχει έτσι το… πολυπόθητο 1-0!

Με την είσοδο του Πίτι στο ματς, ο Τζιανλούκα Φέστα άλλαξε την διάταξη της ομάδας του σε 4-2-3-1, δείχνοντας ξεκάθαρη διάθεση να προφυλάξει το προβάδισμα και παράλληλα να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση, γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος θα είναι ευάλωτος στα μετόπισθεν έχοντας και αριθμητικό μειονέκτημα.

inner

Όπως και συνέβη, τελικά, καθώς στο 76ο λεπτό ο Μιλοσάβλιεβιτς έβγαλε μια ωραία κάθετη για τον Ντέλετιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Βελλίδη, κάνοντας το 2-0 και παράλληλα «καθαρίζοντας» τη νίκη για την ΑΕΛ!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (4-3-3): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόλιας (72’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεφ, Κοέφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (89’ Σαχίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (66’ Πίτι).

ΠΑΣ Γιάννινα (4-3-3): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Σιόντης, Λίλα, Γιάκος (75’ Κακούμπα), Παμλίδης (83’ Κούζικ), Λουκίνας (61’ Ξύδας), Ντόλοβατς.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x